Žan Tabak preuzeo klupu Trefl Sopota

Array

Trenutni viceprvak poljske košarkaške lige, Trefl Sopot, od iduće sezone bit će pod vodstvom novog trenera. Sljedeće dvije godine ekipu će do naslova pokušati odvesti bivši hrvatski košarkaški reprezentativac Žan Tabak.

U svojoj karijeri Tabak je igrao u čak šest NBA klubova, a u svojoj rookie sezoni (1994./1995.) s Houston Rocketsima je osvojio i naslov.

Nakon što je pet godina bio u ulozi pomoćnog trenera u Cajasolu i Realu iz Madrida, 42-godišnji hrvatski trener prošle je sezone konačno dobio ulogu glavnog trenera, i to u košarkaškom klubu Sant Josep Girona, gdje je i igrao od 2002. do 2004. godine. Tabak je uspio održati ekipu zajedno unatoč teškom financijskom stanju kluba, ali s katalonskim drugoligašem završio je tek na dvanaestoj poziciji u LEB Oro ligi.

Suradnju sa sopotskim klubom Tabak je započeo u ponedjeljak. Jedan od ciljeva poljskog kluba je ostvariti uspjeh u Eurokupu, u kojemu se Žan Tabak u finalu našao već dva puta kao pomoćni trener, 2007. s Real Madridom i 2011. s Cajasol Sevillom.

Related Articles