Zanimljiv turnir u Virju, okršaj drugoligaša s Istoka, Sjevera i Centra

Array

Ove subote košarkaški radnici iz Virja organiziraju zanimljivi košarkaški turnir na kojemu sudjeluju četiri jaka A2 ligaša iz tri različite lige. Treneri momčadi imat će priliku sagledati trenutno stanje uoči početka prvenstva, a košarkaška javnost priliku da vidi odnose snaga između košarkaških regija.

Pored uvijek neugodnog domaćina, na turniru nastupaju i tri kluba koji spadaju u skupinu favorita za osvajanje prvog mjesta i plasman u kvalifikacije za A1 ligu.

Dubrava u novu sezonu ulazi s ambicijama za povratak u prvoligaško društvo. S klupe će ih voditi iskusni Srećko Medvedec, a i na parketu će biti pojačani za par zanimljivih imena. U do sada jedinoj odigranoj pripremnoj utakmici pobijedili su Škrljevo (Jugo 21), prošlogodišnjeg prvaka Zapada, sa 68:57. Dubravaše je predvodio Vodopija s 21 poenom.

U Ludbregu je stvorena odlična košarkaška atmosfera. Prošle godine su završili na trećem mjestu, a ove godine ambicije momčadi Dražen Cesara su još veće. Da su favoriti na Sjeveru pokazale su već pripremne utakmice. U prvoj, protiv A1 ligaša Križevaca, izgubili su tijesno 82:78 dok  su nakon toga pobijedili slovenskog prvoligaša Rogašku 81:78 (Matija Novak 19, Štefan 16, Poljak 14).

Belišće je prošlogodišnji prvak istoka, a u kvalifikacijama za A1 ligu osvojili su treće mjesto. I ove godine ih vodi Antun Katalenić s ambicijama da budu u samom vrhu drugoligaškog Istoka koji će ove sezone biti jači nego prošlih. Iako oslabljeni za Boris Hartmana, Nikola Peterneka, Marko Bušića i Dinu Dogana s par novih lica sigurno će predstavljati respektabilnu ekipu.

Turnir otvaraju Grafičar i Dubrava (11), a nakon njih igraju Podravac i Belišće (13). U 17 sati poraženi igraju za treće, a dva sata kasnije je na rasporedu finale.

Related Articles