Započinje drugoligaška karavana na jugu

Array

Nikad manji broj klubova započeti će ovog vikenda svoju sezonu u hrvatskoj Drugoj ligi jug. Svega osam momčadi prijavilo se za ovosezonsko natjecanje, pa će liga imati nikad kasniji početak te nikad raniji završetak.

Utakmicama Adriatica i Dubrovnika odnosno Sonik-Puntamike i Omiš Čagalj-toursa u subotu u 17 sati startati će sezona lige. Sat vremena kasnije na parket dvorane Bilankuša istrčati će košarkaši Solina i Sukošana, dok će u nedjelju u 18 sati snage odmjeriti Cetina i novi klub Sveučilište u Zadru.

Prema do sada dostupnim informacijama, glavni kandidati za naslov prvaka su bivši prvoligaši Dubrovnik i Sonik-Puntamika, te košarkaši Sukošana sa nekoliko zanimljivih imena u svome sastavu. Puntamičani u sezonu ulaze s nekoliko iskusnijih zadarskih igrača pojačani mladim igračima iz svoje škole košarke, poznate po kvalitetnom radu s mladim košarkašima. Napadima će dirigirati prošlosezonski član Kvarnera 2010 Mario Pešut te Dino Palčić, još jedan igrač s prvoligaškim iskustvom. Pod košem Puntamičani računaju na snažnog Josipa Ceranju, koji je prošle dvije sezone osjetio radost osvajanja ove lige u dresu Jazine-Arbanasa, a petorku bi trebali zatvoriti mlada krila Josip Uzelac i Paolo Marčev.

Borbu za vrh tablice uz njih bi trebali voditi njihovi susjedi iz obližnjeg Sukošana. Uz već provjerene i iskustvom bogate Antu Devića i Ivu Pavića, u momčad se vratio Josip Mrkić, a kao pojačanja bi se trebali pokazati Nikola Blažević i Tomislav Troskot, koji se u rodni kraj vraća nakon nekoliko godina igranja u donedavnoj A2 ligi zapad. Okosnicu momčadi trebali bi zatvoriti Marin Dijan, Marino Grabovac, Luka Čirjak, te potencijalni U15 reprezentativac Toni Vanjak, pa se čini da Sukošanci u ovome trenutku imaju najširi roster na drugoligaškom jugu.

Dubrovnik je zadržao okosnicu svoje mlade momčadi iz prošlih nekoliko sezona te istu nadogradio s iskusnijim Krešimirom Mustapićem i Stipom Režićem, što bi im uz financijsku stabilnost trebalo donijeti mirnu sezonu bez rezultatskih stresova, te eventualni napad na vrh ukoliko se za to ukaže prilika.

Gledajući tradiciju i rezultate iz prethodnih sezona, sredinu tablice trebale bi držati momčadi Omiša i Solina, dok bi Adriatic, Cetina i novi klub Sveučilište u Zadru trebali voditi borbu za ostankom u ligi.

Sve u svemu, očekuje nas nikad kraća sezona, ali nadamo se i nikad zanimljivija. A tko će naslijediti Jazine-Arbanase na tronu saznati ćemo već koncem ožujka.

Related Articles