Završen BTF 2018.

Array

Protekle subote bilo je izrazito zabavno i veselo na turniru prijatelja u organizaciji košarkaškog kluba Vučići iz Zagreba.

U sportskoj dvorani Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu, uspješno je realiziran košarkaški turnir u dvije uzrasne kategorije za dječake do 11 i do 13 godina a sudjelovalo je ukupno 12 ekipa i 168 nadarenih košarkaša iz Slovenije i Hrvatske.

Uz domaćine KK Vučići, sudjelovale su nadarene selekcije dječaka iz košarkaških klubova: Janače (Ljubljana), Petrol Olimpija (Ljubljana), ŠK Zadar (Zadar), KK Zagreb (Zagreb), KK Cedevita (Zagreb) i KK Cibona (Zagreb).

Najuspješniji su bili dječaci iz Cedevite koji su osvojili zlato u oba uzrasta.

Konačni poredak  – dječaci U13

1.       Cedevita

2.       Petrol Olimpija

3.       Zadar

4.       Vučići

5.       Janče

6.       Cibona

Trofej i nagradu za najboljeg strijelca dobio je Ivor Vušak (Cedevita). Za najkorisnijeg igrača turnira proglašen je Damir Huskić (Cedevita) a za „supertalenta“ Pavel Folnović također iz Cedevite.

U najbolju poetrokiu turnira odabrani su; Luka Batelić (Vučići), Damir Huskić (Cedevita), Ivor Vušak (Cedevoita), Šimun Dijan (Zadar) i Lon Ličan (Petrol Olimpija).

U kategoriji dječaka do 11 godina u finalu je Cedevita bila bolja od Zagreba 30:21. Petrol Olimpija je bila bolja od Zadra u utakmici za treće mjesto a Janče od Vučića za peto mjesto.

Konačni poredak

1.       Cedevita

2.       Zagreb

3.       Petrol Olimpija

4.       Zadar

5.       Janče

6.       Vučići

Najkorisniji igrač i najbolji strijelac turnira za dječake do 11 godina bio je Bruno Bubalo (Cedevita), a za najnadarenijeg igračaq je proglašen člana Vučića, Andrija Gluhak.

U najbolju petorku turnira su odabrani Bruno Bubalo (Cedevita), Gerovac (Zagreb), Josipović (Zadar), Morano (Petrol Olimpija) i Škugor (Cedevita).

Pokale, medalje, trofeje i nagrade najboljim ekipama i pojedincima uručili su naš proslavljeni košarkaš Nikola Plečaš, Toni Kumanović član sveučilišne momčadi McCOOK Community College iz Nebraske (SAD) te direktor košarkaškog kluba Vučići, mr. Šime Kumanović.

Cjelodnevno događanje bilo je popraćeno programom animacije i obiljem dobre glazbe DJ-a turnira na otvorenom u dvorištu škole tako da su svi sudionici i posjetitelji mogli uživati u devetosatnom programu.

Zbog zadovoljstva svih sudionika, turnir prijatelja BTF nastavit će se u idućoj sezoni u još boljem izdanju.

Related Articles