#234 Zdovc: Nisam zadovoljan, no pobijedili smo | Crosarka.com #234

Zdovc: Nisam zadovoljan, no pobijedili smo

Na startu HT Premijer lige Cedevita je upisala laganu pobjedu protiv Zadra. Svoje viđenje nakon utakmice dali su treneri obje momčadi, Jure Zdovc i Aramis Naglić. Obojica nisu bila baš pretjerano zadovoljna nakon utakmice:

Jure Zdovc, trener Cedevite:

“Čestitam momcima na pobjedi. Da budem iskren, takvih utakmica se uvijek plašim zbog toga što smo u Zadru rezultatski dobili dosta lako i automatski su igrači ili relaksirani ili odluče da će danas dati 20 poena i tako je i bilo. Nismo ušli u utakmicu kako treba, igrali smo egoistično, dosta slično kao i protiv FMP-a, da bi na kraju završili ispod svakog mog kriterija. Ne mogu baš biti zadovoljan onime što sam vidio, no pobijedili smo. Idemo dalje.

Po prvi put smo se sastali s pravilom igranja samo s dva stranca na terenu. Uz ozljede hrvatskih igrača bilo je evidentno da imamo problem s organizacijom igre i čim je Will Cherry bio vani odmah smo pali. Malo sam više očekivao od klinaca Perkovića, Slavice i Baje, koji su dobro radili, ali morali su malo hrabrije ući u tu utakmicu, agresivnije i s više energije.”

Aramis Naglić, trener Zadra:

“Izgleda kao da nam se uvijek nešto događa. U prošloj utakmici je Cedevita bila izuzetno šuterski raspoložena, no večeras su to bile elementarne stvari. Ako u prvom poluvremenu momčad ima gotovo 20 skokova više od nas, to znači da ne možemo parirati u takvoj utakmici. Rotacija nam je sužena, takva je kakva je. Na kraju sam uveo mlađe igrače pa barem neka oni iskoriste minutažu. Žao nam je što nemamo više konzistentnosti da duže ostanemo u igri, no to je realnost i od toga ne možemo pobjeći.”