Zdovc: “Uspjeli smo se djelomično popraviti”

Array

Košarkaški Cedevite izjednačili su na 1-1 u finalnoj seriji HT Premijer lige. Cedevita je bila bolja svih 40 minuta i ovaj put odnijela pobjedu. No, iz tabora pobjedničke momčadi nakon utakmice i dalje pozivaju na oprez.

 

Jure Zdovc, trener Cedevite:

“Pobijedili smo, no ja neću čestitati danas svojim momcima zbog toga što još nismo ništa napravili. Zna se što je naš cilj, osvojiti prvenstvo. Odigrali smo danas puno bolje i čvršće. Imali smo nekih problema, posebno s faulovima i ozljedom Willa i to nas je poremetilo. I Roko je riknuo, bio je umoran, no uspjeli smo nekako preživjeti taj zadnji napad Cibone. Treba se dobro odmoriti i u sljedećoj utakmici odigrati barem na istom nivou, ako želimo osvojiti prvenstvo jer Cibona igra dobro i čvrsto i ako se malo opustiš možeš dobiti po prstima, što se već vidjelo u prvoj utakmici. Andrija je nama bitan igrač, tu nema tajne, ali je definitivno prva utakmica bila ispod svake kritike. To su igrači shvatili odmah i vidio sam kako gledaju snimku te utakmice. Shvatili su da to nije ekipa koju bih ja volio voditi i trenirati. Ja sam poslije prve utakmice rekao da smo igrali sebično u napadu i u obrani i onaj tko bi gledao tu utakmicu rekao bi što ovaj Zdovc radi. Danas smo se uspjeli djelomično popraviti, no još ima puno prostora, s tim da je energetski bilo jako dobro i čvrsto.”

Andrija Stipanović, centar Cedevite:

“Malo smo se skupili, u odnosu na prvu utakmicu prije svega smo bolje reagirali energetski i mislim da je to ključ za ovu seriju. Ovo je bitna pobjeda nakon prvog poraza u Domu sportova. Odigrali smo tešku utakmicu. Nakon prvog poraza bio je malo pritisak na nama da ne bude 2-0 i dali smo sve od sebe. Veoma nam je ovo bitna pobjeda, iako je to tek 1-1, a igra se na tri pobjede. Nije mi žao što nisam igrao prvu utakmicu jer nisam bio spreman. Radili smo testiranja svaka dva-tri dana da vidimo u kojem sam stanju. Mislim da bi bilo preriskantno da sam tada igrao jer sam i danas imao zatezanja.”

Related Articles