BTF 2018 – Basketball tour of friends

Array

U cilju promocije ideje o zaštiti fizičkog i moralnog integriteta u natjecanju najmlađih košarkaša, individualnom osnaživanju mladih košarkaša i poticanja etičke klime u košarkaškim klubovima, košarkaški klub Vučići organizira međunarodni košarkaški turnir prijatelja koji će se održati u subotu 02. lipnja 2018. u sportskoj dvorani Prirodoslovne škole Vladimira Preloga.

Razvijanje europskih mrežnih odnosa s naglaskom na poboljšanje poduke i uvjeta natjecanja u mlađim dobnim uzrastima, povećanje svijesti i znanja o važnosti osnaživanja i etičke klime u sportskim kontekstima je od izuzetne važnosti za održivi razvoj košarke te zdravu i sigurnu sportsku sredinu za mlade košarkaše, pa bi ovaj turnir trebao postati tradicionalan.

SUDIONICI TURNIRA

Na turniru će uz domaćine košarkaški klub Vučići, sudjelovati nadarene selekcije dječaka iz šest košarkaških klubova s područja Slovenije i Hrvatske: KK Petrol Olimpija (Ljubljana), KK Janče (Ljubljana), ŠK Zadar (Zadar), KK Zagreb (Zagreb), KK Cedevita (Zagreb) i KK Cibona (Zagreb) s ukupno 168 mladih nadarenih košarkaša.

Odigrati će se ukupno osamnaest utakmica u dvije uzrasne kategorije, a turnir će pratiti nekoliko popratnih događanja kao mala akademija košarke za najmlađe od 3 do 10 godina te natjecanja u vještinama za djecu i roditelje uz obilje dobre glazbe DJ-a turnira.

Turnir počinje u 10:00 sati a trajati će do 19:00, kad će biti podjela medalja, pokala, trofeja i nagrada donatora projekta najistaknutijim pojedincima i najboljim selekcijama.

Related Articles