Ždrijeb za Europsko prvenstvo 2013. u Francuskoj u petak

Array

Na temelju postignutih rezultata na prošlom Eurobasketu u Poljskoj i dodatnih kvalifikacija za sudjelovanje na Eurobasketu 2013. u Francuskoj, Fiba je oformila četiri jakosne skupine za Eurobasket za žene koji će se sljedeće godine održati u Francuskoj.

Podsjetimo, izravno na Eurobasket 2013. plasmanom na prošlom prvenstvu Europe, koje je 2011. održano u Poljskoj, zaslužile su europske prvakinje Rusija, srebrene Turska, brončane Francuska, četvrtoplasirana Češka i Hrvatska kao petoplasirana. Njima se priključila Velika Britanija, domaćin Olimpijskih igara 2012., a u kvalifikacijama sudjelovanje na Eurobasketu 2013. izborile su  Italija, Slovačka, Švedska, Srbija, Litva, Crna Gora, Španjolska, Bjelorusija, Latvija i Ukrajina.

U prvoj jakosnoj skupini nalaze se Rusija, Turska, Francuska i Češka. U drugoj su Hrvatska, Velika Britanija, Italija i Slovačka. Treću skupinu čine Švedska, Srbija, Litva i Crna Gora, a u četvrtom lončiću su reprezentacije Španjolske, Bjelorusije, Latvije i Ukrajine.

Ždrijeb grupa za Eurobasket 2013. zakazan je za petak (21. rujna) poslije podne, točnije u 16 sati i 30 minuta, u Parizu.

Related Articles