Zirdum otišao zbog neslaganja s Upravom, Bujas promaknut

Array

Košarkaški klub Križevci ima novog trenera svoje seniorske momčadi. Riječ je o mladom 26-godišnjem Zadraninu Luki Bujasu koji će na klupi naslijediti dosadašnjeg stratega Marina Zirduma.

Križevačani nisu uspjeli naći zajednički jezik sa Zirdumom koji će zasigurno ostati upamćen kao trener koji je imao svoju konkretnu ulogu u stvaranju košarkaškog prvoligaša iz grada s hrvatskog sjevera.

Zirdum se za Crošarku osvrnuo na vrijeme provedeno u Križevcima. O svom radu u proteklom periodu kazao je sljedeće: “Mogu reći da sam radio najbolje što sam znao, ciljeve mi Uprava nije postavila, ali sam ih sam sebi odredio.”

O navedenim prioritetnim ciljevima kazao je i nešto više.

“Prioriteti su mi bili stvaranje dobre atmosfere u klubu i oko njega, ostanak u ligi, pomoć igračima u njihovom razvoju, stvaranje preduvjeta za daljni kvalitetan iskorak kluba, odnosno stvaranje okosnice za sljedeću godinu, izrađene od domaćih i mladih igrača. Da li sam bio ili ne na pravom putu to neka drugi ocjenjuju.”

Dotaknuti se trebalo i razloga koji stoje iza njegovog odlaska.

“Razlozi odlaska su neslaganje s odlukama koje donosi Uprava, a po mojem mišljenju one su na štetu kluba.”

“Moji planovi uvijek su vezani uz košarku, a to su edukacija, učenje od eminentnih stručnjaka i čekanje novih košarkaških poslova. Klubu i ljudima u njemu želim puno uspjeha”, za kraj je dodao Marin.

Njegovo mjesto preuzima Bujas, koji je zadnja tri mjeseca obavljao dužnost trenera mlađih kategorija, kadeta i juniora s kojima nije ostvario niti jedan poraz u navedenom periodu. Upravo takav trenerski put, od mlađih uzrasta do onih seniorskih ostvario je prije Bujasa i Zirdum pa se može reći kako nastavlja njegovim stopama, a jedan od ciljeva bit će mu uvođenje nadarenih juniora u seniorski sistem.

Odluka je donešena na sinoćnjoj sjednici Upravnog odbora križevačkog prvoligaša, a Luku je ona pomalo i iznenadila. No bez obzira na to, svjestan je trenutne situacije u klubu i činjenica da im predstoji borba za opstanak koju će morati izboriti s postojećim igračkim kadrom.

Dodajmo cijeloj priči i podatak da je Bujas do početka bavljenja trenerskim poslom bio talentiran igrač a nakon toga i košarkaški sudac kojeg su, međutim, zdravstvene tegobe odvele u strateške košarkaške vode. Što se seniorske košarke tiče, svoj debi kao trener ostvario je u B-1 ligašu Otok Ugljan.

Related Articles