Žorić: Jednostavno nije išlo

Array

Odmah nakon završetka susreta za treće mjesto i poraza Hrvatske, dobili smo izjave Bojana Bogdanovića, Roka Ukića, Krunoslava Simona i Luke Žorića. Evo njihovih prvih dojmova nakon osvojenog četvrtog mjesta.

Prvi je na redu bio Bogdanović: “Ne znam što da kažem, razočarani smo i ekipa i ja. Možda će više značiti ovo četvrto mjesto kada se glave ohlade, ali sada ništa ne znači kada smo četvrti. Osjetio sam pred kraj prvog poluvremena kad smo se vratili s minus 10 da ih možemo dobiti, bila je igra umrtvljena što nam je odgovaralo i oni su bili dosta tromi, mislio sam da ih imamo, ali evo, na kraju opet bolan poraz.”

Nakon njega Ukić je konstatirao da su momčadi ispred nas jednostavno bolje: “Kako smo igrali zadnje dvije utakmice, nismo zaslužili medalju, svi koji su ispred nas su u ovom trenutku bolji od nas i toga moramo biti svjesni. Napravili smo maksimum što smo mogli sa ekipom koju smo imali sa raspoloženošću igrača koje jesmo imali, znači objektivan rezultat je tu. Možemo biti zadovoljni što smo napravili korak naprijed, ali san o medalji je ipak više bio san nego realnost jer objektivno, nismo bili blizu. Što se tiče Španjolaca, mislim da je i laiku jasno da oni imaju dužu klupu. Mi smo danas imali ozljeđenog Markotu koji na papiru nije među dva, tri najbitnija igrača, međutim vidjeli ste koliko nedostaje. Svaki igrač koji nam fali, fali nam puno. Situacija je takva kakva je, realnost je takva kakva je. Četvrti smo, je da je to najnezahvalnije mjesto, međutim realno smo četvrti. Toliko vrijedimo u ovom trenutku, je li?”

Simon: “Izgubili smo dvije utakmice koje su bile najbitnije, ali za par dana dok se odmorimo vidjet ćemo da je ovo velika stvar. Nije mi sada lako, imali smo dvije šanse za tu medalju koju smo sanjali, ali treba biti objektivan i reći da smo izgubili od dvije bolje ekipe. Što je tu je, žao mi je, ali to je sport. Ispraznili smo se, ali ispraznili su se i oni, ali 11 utakmica u 17 dana, mislim da je to na rubu idiotizma, ali kako nama tako i njima.”

Navijači su vas unatoč -26 ispratili kao heroje, pjevali su “Zovi samo zovi” i “Volim te Hrvatsko”, koliko ti to znači, jel ti to može biti nekakva utjeha?

Žorić: “Može, mislim, po meni je to pokazatelj da smo nešto dobro napravili prije, na račun stare slave, što smo onih osam utakmica u nizu dobili. Treba priznati da danas nismo poštivali ono što smo se dogovorili. Rekli smo da nema laganih koševa kako Španjolska igra, da ih trebamo dovesti do zadnje četvrtine do egala jer su oni sve egal susrete izgubili. Mi to nismo napravili i sigurno je to razlog poraza. Nije bilo snage, nije bilo energije, mogu reći da smo bili prazni. Žao mi je što jedna ovako lijepa priča nije završila tako da smo uzeli medalju, samo ostaje žal toga. Mislim da smo napravili dobar rezultat i da bi bilo čudo da smo danas uzeli medalju, ali j***ga, jednostavno nije išlo. Treba se sada okrenuti sljedećem natjecanju. Moramo biti svjesni da smo napravili nešto dobro, iako znaš ono četvrti, uvijek ostaje neka žal u ovom trenutku i nebi bilo dobro da ne ostaje u ovom trenutku i da nam je svejedno. Jednostavno nismo bili danas za više i to je to. Mi još ovdje nismo svjesni svega što se dogaća kući, da su svi živjeli sa nama, ali po pričama svi govore da je to bilo čudo i drago mi je da je bilo tako. Lijepo je da se živi i za košarku. Ja sam vjerovao da ćemo biti treći cijeli dan.”

Je li se moglo bolje da ste bili kompletni, da nije bilo ozljeda?

“Mislim da nitko ovdje na prvenstvu nije dobio više injekcija od nas, svi dođu po injekciju. Dolazim ja po injekciju, dolazi Šveđo po injekciju. Normalno dok igraš klupsku sezonu u cijeloj sezoni se nedaju tri injekcije, a kod nas praktički cijela ekipa prima injekcije da bi igrala”, rekao je za kraj uvijek raspoložen za razgovor i šalu, Luka Žorić.

Related Articles