Žuti opet bolji od Analitičara

Array

I drugoj izlučnoj utakmici Split je pobijedio Hermes Analiticu (91:79) i osigurao ostanak u prvoligaškom društvu.

Rezultatski vrlo izjednačena borba vodila se većim dijelom prve četvrtine, a domaći su se košarkaši odlijepili tek u njezinoj završnici. Trice Glavinića i Tešije donijele su im 28:20 na isteku 10. minute.

Gosti uzvraćaju serijom 10:2 na početku druge četvrtine, da bi nakon toga Žuti uzvratili serijom 10:0 za prvo dvoznamenkasto vodstvo (40:30). Uspjeli su se gosti pretkraj prvog poluvremena još jednom približiti, da bi pred drugo poluvrijeme Burićeva momčad imala plus sedam (48:41).

Momčad s Gripa nije se tijekom cijele treće četvrtine uspjela vratiti na dvoznamenkastu prednost. Gosti se nisu predavali i u pretposljednjoj minuti ovog perioda Šabić je pogodio tricu za minus tri (63:60) Analitičara.

Tek su 3M (Markulin, Matić, Mustapić) sredinom posljednje četvrtine odveli Split u sigurnije vode što se tiče pobjede u večerašnjoj utakmici (91:79). Sezona je tako zaključena s dvjema pobjedama u utakmicama do kojih nije ni trebalo doći.

Kapetan Josip Matić bio je najbolji igrač Splita (17p, 8-10 dvica, 10sk), 15 poena dodao je Tešija, 14 Mustapić (4sk, 3as), te po deset Đugum i Filipović.

Garafolić (16p, 4sk), Smajlagić (15p, 8sk) i Rajić (13p, 7sk) dominirali su u zagrebačkoj momčadi.

Related Articles