Žutima vrijedna pobjeda u Velikoj Gorici

Array

Split je upisao vrijednu pobjedu na gostovanju kod Gorice, suparnika u predstojećoj Ligi za prvaka. Ovi bodovi mogli bi im biti važni u nastojanju da izbjegnu posljednje mjesto i razigravanje s drugoplasiranim iz A1 kvalifikacija.

Momčadi su krenule nervozno i jalovo, tri minute obje su ekipe imale samo jedan uspješan ubačaj. Do kraja prvog dijela je povećana učinkovitost, tricom Stjepana Tešije i koš faulom Jakova Mustapića Split završava četvrtinu s vodstvom 26:20.

Nakon 20:28 Goričani rade seriju od 16:4 i preuzimaju vodstvo koje ne uspijevaju zadržati do poluvremena. Josip Glavinić ubacuje tricu, a Mustapić iz slobodnih bacanja odvodi svoju ekipu na veliki odmor s minimalnim viškom. Nastavak nam donosi ravnopravnu igru s dosta promjena vodstva. Domaćin preko Ivice Zupca u 29. minuti dolazi u prednost 59:53, Glavinić uzvraća tricom, Zubac ponovno povećava, a Goran Filipović zaključuje treću četvrtinu sa zaostatkom od tri koša.

Tada slijedi crna rupa u igri domaćina. Splićani rade seriju 13-1 i krajem 36. minute odlični Glavinić tricom odvodi Split na velikih 11 poena razlike. Do kraja utakmice Žuti zadržavaju visoko vodstvo i upisuju zasluženu pobjedu.

U pobjedničkom sastavu odlični su bili Glavinić (6sk, 4as, 27val) i Mustapić (8sk, 5as, 24val) s po 19 koševa. Kod domaćina prolaznu ocjenu od trenera mogli bi dobiti samo Zubac (19p, 5sk, 24val) i Roko Rogić (16p, 6sk, 28val).

Inače ne kritiziram svoje igrače, no ovo je već druga domaća utakmica u kojoj nismo ispoštovali ono što smo se dogovorili, jer nismo bili dovoljno koncentrirani. Mi imamo takav profil igrača da vani igramo bolje nego doma, iz tog razloga što smo tamo više koncentriraniji. To moramo mijenjati i naučiti se nositi s time i u domaćim utakmicama, jer druga četvrtina jučerašnje utakmice je pokazatelj toga, dok smo u prvoj i posljednjoj pali i gostima darivali pobjedu – rekao je nakon izgubljenog meča trener Zvonimir Kovačević.

Rezultate, statistike, poredak, aspored utakmica i najbolje pojedince pogledajte na podstranici A1 lige.

Related Articles