Završene A1 kvalifikacije: Šibenik uvjerljiv, Belišće treće

Array

Pobjedom Šibenika protiv Čakovca i Hermes analitice nad Belišćem završene su ovogodišnje A1 kvalifikacije. Prvak je, bez poraza, Šibenik, drugoplasirano Škrljevo (5-3) će razigravati za prvu ligu protiv Križevaca, Belišće (3-5) je treće, Hermes (3-5) četvrti, a Čakovec posljednji s jednom pobjedom.

Rezultate, poredak i statistike utakmica na crosarka.com/a1-kvalifikacije.

[rezultat id=378]

U ne baš zanimljivoj utakmici Šibenčani su upisali i osmu pobjedu u kvalifikacijama. Čakovčanima ostaje utjeha da su u ovoj utakmici dvije četvrtine odigrali neriješeno.

Trener Jeronimo Šarin dao je priliku svim svojim igračima da se upišu u lisu strijelaca i oni su to i iskoristili. Ljubo Šamadan je postigao 18, Ivan Blaće i Domagoj Bašić po 12 a Martin Junaković je postigao 10 poena. Kod Čakovčana najučinkovitiji su bili Matija Novak s 25, a Luka Prprović  je ubacio 17 koševa uz po 11 skokova.

Čestitke Šibenčanima na uvjerljivim igrama u kvalifikacijama i zasluženom ulasku među najbolje košarkaške ekipe Hrvatske.


Hermes analitica – Belišće 73:70 (26:12, 35:29, 58:41)

Hermes analitica: Repar, Kušec 2, Njegovan, V. Kožul 7, L. Kožul, Garafolić 26, Perković 8, Penić 11, Matković, Garvanović 4, Rajić 15.
Belišće: Ivić, Ikić, M. Soldo 8, Čamagajevac 11, Vidaković 18, A.Soldo, Markota 4, Mikulić 10, Preglej 15, Vezmarović, Dogan 4.

Košarkaši Belišća doživjeli su poraz u Zagrebu, koji na kraju ipak nije imao utjecaja na njihov konačni plasman na tablici. Obranili su pobjedu od 10 razlike iz prve utakmice i na kraju su zauzeli treće mjesto.

Slavonci su loše krenuli, nakon 10 minuta u zaostatku su 14, a do poluvremena prednost Analitičara je iznosila 35:29. I u nastavku Belišćani izgledaju loše i činilo se da će nazad kući s teškim porazom. Ipak, u posljednjih 10 minuta zonskom obranom od -17 dolaze na samo -2, a imali su gosti priliku da utakmicu odvedu u produžetak.

Prvi strijelac utakmice bio je Hrvoje Garafolić iz domaće ekipe koji je postigao 26 poena, dok je njegov suigrač Julijan Rajić postigao 15. Za Belišće najviše poena postigli su  Goran Vidaković  (18) i Kristijan Preglej (15).

Related Articles