Rastrčani Zadar bolji od Alkara

Array

Krešin dom bio je večeras poprište susreta između Zadra i Alkara u kojem su domaćini znatno agresivnijim i rastrčanijim pristupom kontrolirali rezultat velikim dijelom utakmice i na koncu slavili sa 92:76.

[rezultat id=434]

Alkari su odlično reagirali na početku susreta, držeći konstantno egal ili minimalno vodstvo, dok je s druge strane trener Ante Nazor izmjenama pokušavao pronaći raspoložene pojedince. Konačno ih je pronašao u dvojcu Ivan BaturMarko Ramljak koji odvode domaćina do prednosti 21:18 po isteku prve četvrtine.

Početkom druge dionice gosti se preko raspoloženog Slavka Modrića ponovno približavaju na -1 (23:22), ali to je bio njihov posljednji vapaj jer serijom 9:0 Zadrani tada prvi puta odlaze na dvoznamenkastu prednost (32:22) koju su do kraja utakmice ispustili tek u dva navrata.

Kako je utakmica odmicala tako je postajalo jasnije da Zadrani svoju prednost ne kane ispuštati, a za potez utakmice pobrinuo se sredinom treće četvrtine Ramljak sjajnim zakucavanjem preko Nikole Gaurine za pravo ludilo na tribinama.

Početkom posljednje četvrtine Zadar je ubačajem Jusufa Nurkića prešao granicu od 20 poena prednosti, ali laganim opuštanjem u posljednjim minutama dopustili su Sinjanima da utakmicu završe s pristojnijim zaostatkom.

Najbolji igrač Zadra bio je kapetan Ive Ivanov sa 17 koševa i po pet skokova i osvojenih lopti, 14 poena ubacio je Ramljak, a 13 Batur. Kod Alkara je Modrić odličan nastup završio s 25 poena i sedam skokova, a pratnju je imao u Antoniju Biliću koji je dodao 14 poena.

Valja pohvaliti i atmosferu na tribinama, a iako se na njima nije skupilo više od tisuću ljudi vladalo je odlično raspoloženje zahvaljujući zadarskom Tornadu i sinjskim Maliganima koji su stajali jedni uz druge dajući podršku svojim ekipama, a u nekoliko su navrata i zajedničkim snagama podigli ostatak dvorane na noge.

Related Articles