U-16 (Ž) reprezentacija poražena od Poljske

Array

Hrvatska – Poljska 63:95 (14-26, 13-19, 20-29, 16-21)

Hrvatska nije uspjela otvoriti Europsko prvenstvo pobjedom. Protivničku ekipu su naše kadetkinje već imale prilike sresti – 20. srpnja na turniru u Poljskoj također je slavila poljska reprezentacija s tridesetak poena razlike. Ipak, na tom istom turniru naša igračica Marta Ostojić izabrana je u najbolju petorku turnira.

Hrvatska je povela 4:0 koševima Marte Ostojić i Antice Tabule, no Poljakinje s tri uzastopne trice dolaze do 4:9. Tri minute igre kasnije, uključivši još jednu tricu, rezultat je već 8:20 za Poljsku. Skok šutom za 10:24 dolazi i do najvećeg vodstva naših suparnica u prvoj četvrtini koja završava rezultatom 14:26.

Drugu četvrtinu Poljska otvara još jednom tricom za povećanje vodstva, no tada naša reprezentacija kreće u obranu pa nakon minute i pol igre bez koša poljska klupa zove time-out, nakon kojeg u koš ulazi lijepa trica Edite Poljac uz asistenciju Hane Mühl za 17:29. Naša reprezentacija drži priključak do manje od dvije minute do kraja prvog poluvremena kada rezultat u poljsku korist raste s 27:39 na 27:45 te se s 18 razlike odlazi na veliki odmor.

Nažalost, u trećoj četvrtini postaje jasno da će poljska reprezentacija ipak biti prejaka da bi se napravio veliki preokret i iako naše igračice ne odustaju, pruža se prilika svim reprezentativkama da okuse europski parket. Polovicom treće četvrtine Poljakinje hvataju i 34 razlike na 34:68, ali naše igračice žele pokazati da zapravo mogu parirati te rade seriju 9-0 do 43:68 koju ponovno prekida poljska klupa time-outom. Utakmica završava solidnom akcijom naših djevojaka nakon što naša najviša nada Lana Šijaković radi blok na poljskoj igračici te lopta pada u hrvatske ruke i Doroteja Laljek ubacuje tricu uz asistenciju Edite Poljac. Ipak, rezultat je 63:95 za naše protivnice.

Naša najefikasnija igračica i ujedno jedina koja je postigla dvoznamenkaste poene bila je Antica Tabula s 12 poena uz 6 skokova. Treba spomenuti i Barbaru Vunić s 9 poena i 6 skokova te četrnaestogodišnju Dorju Ivu Žaju s 8 poena i 5 skokova (od čega 3 u napadu).

Njabolja poljska igračica na utakmici je bila Magdalena Szymkiewicz koja je ubacila 22 poena s 2 asistencije i 2 osvojene lopte.

Related Articles