3×3 Huawei BT: Štemberger odlučio pobjednika

Sedmi turnir 3×3 Huawei Basket Tour košarkaške turneje održao se u Crikvenici, na sjajnoj lokaciji Trga Stjepana Radića u centru grada. Turnir se igrao u tri starosne kategorije, a prvi su priliku za pokazati svoje košarkaško umijeće imali najmlađi. Do finala U13 natjecanja došli su Institucija i KK Bojler, a titulu pobjednika osvojila je Institucija (Tin Tikveša, Ivan Putrić, Ivan Pažanin, Jan Matić) rezultatom 12:9.

Kod U15 ekipa najviše je pokazala Crikva (Noa Svetić, Paolo Latin, Bruno Vilušić), a odlučila je pobjeda 15:9  protiv Gasera. Elitna seniorska konkurencija igrala se u dvije kvalifikacijske skupine u prvom dijelu turnira, a najbolje dvije ekipe iz svake išle su u polufinale.  U prvom polufinalu igrali su CBKB (Siniša Štemberger, Nikola Baran, Damir Harapin, Ivan Svoboda) i domaći Crnci (Marko Benić, Ivor Benić, Dinko Gračaković). Bolje su u utakmicu ušli Crnci i imali prednost do polovice susreta, kad sjajni CBKB preuzima kontrolu utakmice i velikom serijom dolazi do pobjede 21:11. U drugom polufinalu gledali smo još jednu kvalitetnu 3×3 utakmicu, a igrali su B2B (Dino Stipčić, Danko Radan, Zdeslav Zorić, Mario Perić) i Huawei Stodruga (Luka Matek, Denis Protega, Lari Prpić, Davor Lopar). Kao i u prvom polufinalu do polovice utakmice bilo je izjednačeno, a onda sjajni Dino Stipčić nizom trica i dobrih poteza odvodi B2B do pobjede 21:14.

Odlučujuća utakmica turnira bila je prava košarkaška bitka, sa puno kreativnih poteza, ali i čvrstih obrana. B2B je bolje krenuo u utakmicu i odličnom igrom Stipčića i Radana vodio većinu susreta. Na kraju im je ponestalo snage, što je iskusni CBKB iskoristio i vratio se u utakmicu te predvođen Sinišom Štembergerom došao do pobjede 21:18. Na Under Armour natjecanju u tricama standardno je bio veliki broj prijavljenih, a titulu iz Novog Vinodolskog obranio je mladi Bruno Vilušić. HEP poligon Moj 1 koš najbrže je prošao Ivan Blažević. Nakon Crikvenice, turneja seli u Rovinja u kojemu nas očekuje još jedan 3×3 spektakl u centru grada.

Related Articles