Veliko finale 3×3 Pro Toura odigrat će se u Šibeniku

Završnica će biti održana 11 i 12. kolovoza.

Predstojećeg vikenda, u petak i subotu (11. i 12. kolovoza), održat će se veliko finale druge sezone PRO 3×3 Toura 2023., serije međunarodnih spektakularnih turnira u 3×3 košarci („3 na 3 igrača“), a poprište zanimljivih nadmetanja bit će prekrasni Krešimirov grad Šibenik.

Podsjetimo, ovogodišnje izdanje PRO 3×3 Toura ukupno traje gotovo tri mjeseca, a organizira se na top lokacijama 10 gradova diljem Hrvatske. Tour je otvoren prvim izlučnim turnirom 20. i 21. svibnja u Hvaru, a potom je uslijedilo još osam dvodnevnih turnira koji su redomuspješno realizirani u Trogiru, Umagu, Vinkovcima, Osijeku, Zagrebu, Zaboku, Lipiku i Imotskom. Na njima su vrhunske međunarodne 3×3 ekipe, osvajanjem pojedinih postaja PRO 3×3 Toura i prikupljanjem dovoljnog broja FIBA bodova, osigurale svojem mjesto na velikom Završnom turniru u Šibeniku.

Treba istaknuti kako je i prošle godine, u prvoj sezoni PRO 3×3 Toura, jedan turnir organiziran u glavnom gradu Šibensko-kninske županije. Tada je odigran u svibnju 2022. u fantastičnom ugođajujedinstvene Tvrđave sv. Mihovila, a ove je godine termin još bolji, alokacija podjednako zanimljiva. Naime, veliko finale održat će se u „špici“ ljetne turističke sezone u samom središtu grada na atraktivnoj lokacijina glavnom šibenskom Trgu Poljana!

Posrijedi je jedinstven sportsko-turističko-edukativni događaj koji ima i snažnu natjecateljsku komponentu. Oba dana (11. i 12. kolovoza), u večernjim satima, u trajanju od 20:00 do otprilike ponoći, bit će organizirana natjecanja ekipa u glavnoj kategoriji Senior Elite. Prvog dana održat će se natjecanja po skupinama, a drugog dana slijede završne seniorske utakmice. Pobjednička ekipa osvojit će novčanu nagradu od 2.000 eura, drugoplasiranoj će pripasti 800 eura, a trećeplasiranoj ekipi 400 eura. No, najbolja seniorska momčad u Šibeniku osvojit će i nešto mnogo važnije. PRO 3×3 Tour 2023. ponovno ima prestižan status FIBA Quest pa će pobjednik Završnog turnira putovati na World Tour koji će se održati 26. i 27. kolovoza 2023. u mađarskom gradu Debrecenu.

U Šibeniku će se, u Senior Elite kategoriji, za put u Debrecenboriti ovih 12 momčadi: Aluplastik Živinice, Cro 1 / The Old Cambio, Zagreb 3BL, Sport Vision, Podgorica Kodio, Pharma Classic, 3×3 Prnjavor, Sportko, 3×3 Ljubljana Jug, Mimmo bar Split, Statist i Partizan.

U juniorskoj U-19 kategoriji snage će odmjeriti sljedećih 8 ekipa: KK Požarina, Vinkovci 3×3, Ukraine U17, Borik Bjelovar, 3×3 Laćarak, Široki, Nitui i Skradin Aurum Sky.  

 

Related Articles