A1 majstorica: Pratite statistiku uživo utakmice Gorica – Slavonski Brod

Ostao je još završni čin A1 kvalifikacija, koji će nam dati i posljednjeg prvoligaša u sljedećoj košarkaškoj sezoni. Deset je takmaca već poznato, traži se još jedanaesti sudionik lige s neparnim brojem klubova. Pred nama su dvoboji dodatnih kvalifikacija, odnosno, kako bi službeno glasilo, dvoboji za popunu A1 lige.

Prvu utakmicu iz Velike Gorice pratite preko statistike uživo na našem portalu. LIVE Stats link potražite na web adresi:


https://crosarka.com/a1-kvalifikacije


Uoči okršaja u Gorici Goričani su isticali da je da je teret na njima iz najmanje tri razloga i nadaju se da im je to prednost.

Gorica nema što izgubiti pošto u utakmicu kreću kao drugoligaš te im taj status sigurno ostaje. S druge strane momčad Broda je sasvim jedna druga priča, oni u ovo ulaze kao prvoligaš i eventualnim porazom oni gube status prvoligaša. Drugi segment psihologije je da mi ulazimo u doigravanje sa samo četiri poraza kroz sezonu i s 30-tak pobjeda, dok je kod Brođana situacija dijametralno suprotna – rekao je trener Zvonimir Kovačević i dodao i treći segment:

Činjenica da smo mi kako u zadnjih 10 godina tako i ovu sezonu potpuno stabilni, dok svi znamo koliko je teška situacija u klubu iz Slavonskog Broda. Jednostavno bore se za nešto, a znaju da su im podmirene financijske obveze samo da bi se osigurao ostanak te da ako to izbore, uvjereni su da neće ostati u klubu jer pitanje je i što će biti s klubom općenito. Mi činimo sve da se maksimalno pripremimo za ulazak u obje utakmice i uvjereni smo da smo spremni za to.

S druge strane, Slavonski Brod u ovaj dvoboj ulazi kao prvoligaš. Nije za zanemariti s obzirom na viši rang natjecanja, broj kvalitetnijih utakmica i iskusnijih A1 igrača u rosteru u odnosu na svog protivnika. Kapetan brodske momčadi Matej Karlović upravo u tome vidi prednost svoje momčadi:

Mislim da smo mi u prednosti jer smo tijekom sezone imali puno više jačih utakmica od Gorice. Ipak, nije isto cijelu sezonu igrati prvu ligu i drugu ligu. „Sezona je prošla tako kako je prošla. Završili smo na začelju, što smo još prije 20-tak dana znali da će tako biti i od tada se pripremamo za kvalifikacije. Čekali smo protivnika, a kad smo saznali da će to biti Gorica, počeli smo se pripremati za njih. Znamo sve njihove igrače. Oni jesu drugoligaš, ali su po svemu spremni da uđu u prvu ligu. Međutim, mi smo se dobro pripremili i nadamo se dobrom rezultatu –  rekao je Karlović za Crošarku.

Tko će na kraju biti u pravu i što će od izrečenog zapravo presuditi, ostaje da vidimo. Odgovore na neka pitanja mogli bismo dobiti već danas, a ostala, sasvim sigurno, u utorak. Utakmicu iz Gorice pratite uživo od 17 sati na već poznatoj adresi crosarka.com/a1-kvalifikacije.