A2 Istok: Debi ambicioznog Rekord Tima

Array

Košarkaški klub Rekord Tim iz Oriovca, općine u blizini Slavonskog Broda, danas će premijerno nastupiti u prvom kolu A2 lige, skupine Istok. To pravo zaslužili su osvajanjem prvog mjesta u prošlogodišnjem izdanju B1 lige, što je najveći rezultat u povijesti kluba.

A povijest kluba datira još iz 1981. godine, kada je on osnovan. U sezoni 1984./1985. igrao je kvalifikacije za tada jedinstvenu hrvatsku košarkašku ligu, da bi od 1993. godine nastupao pod sadašnjim imenom Rekord Tim, pod kojim je i stigao do ovog povijesnog uspjeha.

No, u Oriovcu tu ne misle stati i biti samo promatrač u A2 ligi, nego boriti se i za najviše pozicije tog natjecanja. Potvrdio je to za Crošarku i predsjednik kluba Darko Šikić:

„Što se ambicija tiče, sve ovisi koliko će nas sponzori moći pratiti. Ukoliko taj uvjet bude zadovoljen, onda ni sportski uspjeh ne bi trebao izostati. Prvi put smo u drugoj ligi pa najprije moramo vidjeti kako stojimo, no naše ambicije su plasman među prvih pet ekipa A2 lige.“

Ako pogledamo roster, koji su u Oriovcu složili za svoj premijerni drugoligaški nastup, onda je zacrtani cilj vrlo realan. Naime, u klub je stigao 41-godišnji Brođanin Igor Kovačević, prošlogodišnji trener A2 ligaša Đakova, s kojim je došao do trećeg mjesta. No, u Rekord Timu će se ponovno aktivirati kao igrač i na poziciji razigravača voditi momčad na parketu. Pored toga, Kovačević će, u odsustvu prvog trenera Darka Krištije zbog poslovnih obveza, zajedno s pomoćnim trenerom Željkom Sekulićem preuzeti brigu o vođenju momčadi i u trenerskoj ulozi.

Što se igračkog kadra tiče, u Oriovcu su zadržali kostur od proteklih sezona te će i u novoj sezoni najveći oslonac momčad biti iskusni centar Branislav Ćorić, krilo Bruno Ćelebija i bek šuter Tony Teskera. U klub su pristigli braća Andro i Pavle Matuško te Krešimir Bradić iz Slavonskog Broda. Veliki adut Rekord Tima trebao je biti i Dominik Šamija, on je nedavno prešao u momčad A1 ligaša Slavonskog Broda. Međutim, prema riječima predsjednika Šikića, on je još uvijek igrač Rekord Tima:

„Šamija je još uvijek naš igrač. Za nas je registriran, odradio je pripreme i odigrao pripremne utakmice. Međutim, još se nitko nije o njemu očitao. Kod nas su i dalje svi potrebni dokumenti i ja očekujem da će se to riješiti kroz tjedan-dva dana. No, ako je njegova želja karijeru nastaviti u Slavonskom Brodu, mi ćemo ga pustiti.”

U klubu ističu zajedništvo, momčadski duh i domaći teren kao svoje najjače adute u novoj sezoni, a prvi ispit u svom drugoligaškom debiju košarkaši Rekord Tima imat će danas, kada će u Oriovcu ugostiti momčad Olimp Inspekta iz Osijeka.

Pored navedene utakmice danas igra i  Županja protiv druge momčadi Vrijednosnica OS Darda (18), dok sutra Đakovo kao veliki favorit dočekuje Vinkovce (19:00, STATISTIKA UŽIVO). Borovo, drugi novajlija u ligi, debitirat će 10. kolovoza u Belišću, a Vukovar i Požega će svoju utakmicu prvog kola odraditi šest dana kasnije. Utakmica Osječki sokol – Virovitica je odgođena.

Related Articles