A-2 Istok: Pripremna utakmica Vinkovčana i Vukovaraca

Array

Večeras je Vinkovački košarkaški klub u svojim Lenijama odigrao prvu pripremnu utakmicu za narednu sezonu. U zanimljivoj i vrlo borbenoj  utakmici pobijedili su susjede iz Vukovara rezultatom 82:60.

Iako rezultat sugerira laganu pobjedu momčadi trenera Sanjina Kalaice, Vukovar je odigrao dobru utakmicu i dobro je parirao kompletnijoj vinkovačkoj ekipi.

Trener Kalaica je na utakmici koristio 16 igrača, te je jasno da će imati slatkih briga u dodjeljivanju minutaže svojim igračima. S druge strane Vukovar se pokazao kao čvrsta ekipa, koristio je česte rotacije domaćina i nije dozvolio jakim Vinkovačanima da se odlijepe.

Vinkovci su imali najveću prednost početkom druge četvrtine (34:18), ali uporni igrači trenera Igora Modaleka koristili su greške domaćina i pred kraj trećeg dijela igre spustili su zaostatak na samo šest koševa prednosti.

Posljednji dio igre oba trenera su odigrala s pričuvnim mladim igračima u kojoj su se bolje snašli domaći igrači i povećali prednost na visokih 22 koša razlike.

Sve u svemu dobra utakmica, kvalitetnija od većine prošlogodišnjih ligaških koje smo imali priliku gledati u Lenijama. Treba napomenuti da su Vukovarci cijelo vrijeme utakmice imali u momčadi zaštićenog igrača, dok ih domaćin, osim u posljednjoj četvrtini, nije uvodio.

Kod Vinkovčana najučinkovitiji je bio pojačanje iz Broda Davor Galić s 22 koša, Jure Primorac je upisao 11, Stjepan Pezer i Dino Dogan su dodali po 9.

Danijel Katavić, pojačanje iz Čačinaca, je ubacio 17 poena (pet trica), a prošlosezonski igrač Vinkovaca Juraj Boras 11.

Nakon ovog ogleda klubovi nastavljaju s pripremama i pripremnim utakmicama, a klubu iz Vinkovaca počinje Euroregija liga i gostovanje u Brčkom protiv istoimenog člana  A1 lige BiH (nedjelja 17:00).

KK Vinkovci – HKK Vukovar 82:60 (28:16, 48:34, 66:54)

Vinkovci: Galić 22, Primorac 11, Pezer 9, Dogan 9, Dugandžić 8, Kordić 7, Kentrežinski 7, Matijević 2, Vuić 2.
Vukovar: Katavić 17, Tustonić 13, Boras 11, Knežević 6, Kovačević 5, Tadić 2, Pejaković 1.

Related Articles