Skroče: Volio bih da se to više ne ponovi

Array

Štrajk košarkaša Zadra je, barem za sada, gotov. Danas im je na račune isplaćena jedna plaća, a za isplatu druge su Upravi kluba dali rok od tjedan dana. Momčad je u utorak navečer trenirala zajedno prvi put nakon nedjelje, kada su sedmorica igrača odlučila štrajkom iskazati nezadovoljstvo zbog višemjesečnih dugovanja i neispunjenih obećanja da će ona biti riješena. Ive Ivanov, kapetan, potvrdio je da je njega, Delaša, Olivarija, Batura, Ramljaka, Šanga i Smolića podržao i reprezentativac Goran Vrbanc, koji će se momčadi priključiti nakon završetka kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Koliko je ova situacija utjecala na momčad?

“Sigurno dosta. Nismo napravili tri-četiri treninga koji su bili predviđeni. Žao nam je zbog toga, ali nismo imali drugog izbora. Sada želimo ostaviti ovo iza sebe i što bolje se pripremiti za početak ABA lige” kazao je Ivanov.

I Branko Skroče nada se da je štrajk definitivno završena priča.

“Volio bih da se ova situacija više ne ponovi, jer je početak prvenstva sve bliži i ne smijemo dopustiti gubitak treninga. Razumijem igrače, ali da je duže potrajalo mislim da bi to bio veliki gubitak i za njih i za klub, te našeg trenera koji sigurno nije računao na ovu situaciju kada je dolazio u Zadar. Ako se ovo sada sve smiri, vjerujem da šteta neće biti prevelika.”

Sportski direktor podvukao je riječi predsjednika Šimunova da brzina dolaska novca nema veze sa štrajkom.

“Novci koji su došli bili su već nekoliko dana u pripremi. Bilo je samo pitanje vremena kada će ih Grad imati i prebaciti nama. To nema veze sa štrajkom.”

A da nesreća u pravilu ne dolazi sama potvrdila je i ozljeda Romea Travisa. Srećom nije riječ o nekom ozbiljnijem problemu, ali nikada nije dobro kada se gube treninzi, pogotovo u ovakvoj situaciji.

“Na treningu je ozlijedio prst lijeve ruke, ali na sreću kost nije pukla, već je samo istegnuo ligament. Morat će sedam do deset dana biti s bandažom, tako da trenutačno ne radi s loptom, ali nadamo se da će to brzo riješiti.”

Za očekivati je, dakle, da Travis sutra neće biti na raspolaganju treneru za pripremnu utakmicu u Domžalama protiv Heliosa, kojeg vodi bivši trener Zadra Zmago Sagadin. Dogovoren je i dvoboj s tuzlanskom Slobodom, 14. rujna u Zadru, a od 18. do 20. rujna Zadrani će u Poreču igrati protiv ruskih momčadi Eniseja, Ruskon Mordovije i Lokomotiv Kubana.

Generalka pred službeni početak sezone je 24. rujna u Biogradu protiv ruskog Surguta.

Related Articles