ABA liga: Hrvatski derbi ‘za život’, raspored do kraja sezone

Hrvatski derbi odigrat će se u subotu u sklopu 25. kola ABA lige, i to onaj koji „život znači“. Cibona u subotu pod Tornjem dočekuje Zadar u 17 sati, bit će to njihov prvi ovosezonski regionalni dvoboj jer je i onaj iz prosinca koji je trebao biti igran na Višnjiku odgođen.

U susret Cibona ulazi s omjerom 7:15, odnosno Vukovi do kraja sezone moraju odigrati četiri dvoboja. Na krilima pobjede kod Borca u Čačku, Zadrani nešto lakše dišu te sada imaju 8 pobjeda i 15 poraza. Raskidom ugovora s Markotom, Cibona je na poziciji petice ostala samo na iskusnom Planiniću uz golobradog Brankovića, koji doduše svaku dobivenu minutu koristi vrlo dobro. Zadar pod košem ima ove sezone izvrsnog Chinanua Onuakua te Filipa Kraljevića, a uz to Veljko Mršić ima širi roster i dojam sa strane navodi nas na trag da su u ovoj utakmici iz tog razloga gosti favoriti za slavlje.

Borac iz Čačka u ovom trenu ima za igrati dvije utakmice do kraja sezone, od čega će ona u posljednjem biti protiv Cibone, koja stiže u Čačak uz pobjedu iz Zagreba rezultatom 69:64. Od preostalih klubova koji se bore za izbjegavanje pretposljednjeg mjesta tu je i Krka iz Novog Mesta s omjerom 7:15, ali i još četiri utakmice koje mora odigrati.

_

Trenutni poredak (donji dio ljestvice)

  1. mjesto Borac Čačak, 7:17 
  2. mjesto Zadar, 8:15
  3. mjesto Split, 8:15
  4. mjesto Cibona, 7:15
  5. mjesto Krka, 7:15

Donosimo vam rasporede Cibone, Zadra, Splita, Borca i Krke do kraja sezone…

Cibona do kraja sezone:

Cibona vs. Zadar

Borac Čačak vs. Cibona

Cibona vs. Cedevita Olimpija

Zadar vs. Cibona

Zadar do kraja sezone

Cibona vs. Zadar

Zadar vs. Crvena Zvezda

Zadar vs. Cibona

Split do kraja sezone

Split vs. Borac

Partizan vs. Split

Krka vs. Split

Borac do kraja sezone

Split vs. Borac

Borac vs. Cibona

Krka do kraja sezone

Krka vs. Budućnost

Krka vs. Crvena Zvezda

FMP vs. Krka

Krka vs. Split