ABA Superkup: Cedevita na korak do potpunog preokreta

Array

Danas nije išlo igrače Sita Alonsa. U prvom poluvremenu su izgledali Vitamini jako loše, bez prave ideje, a ni šut ih nije išao. S druge strane Zvezda je odigrala najbolje poluvrijeme od kada su ovi igrači na okupi. Sve im je ulazilo, izgledali su kao Euroligaška ekipa. No, probudio se inat kod Cedevite u drugom dijelu koja je pritisla Zvezdu te došla na minus pet, ali nažalost više od toga nisu uspjeli. Crvena zvezda je na kraju slavila rezultatom 79:68.


ABA Superkup, polufinale, 22.9.2018

Cedevita – Crvena zvezda 68:79 (16:25, 11:20, 17:11, 24:23)

(Stipanović 10(6sk), Aguilar 10(7sk) – Ragland 20, Faye 15)


Kao što se može vidjeti iz rezultata na početku stvari nisu dobro izgledale. Zvezda je puno bolje igrala, neki teški šutevi su im ulazili te su ubrzo prešli u ozbiljno vodstvo. Cedevita je pokušavala se nadigravati, ali na oba djela parketa to nije onako kako je zamišljao Alonso. Redali su se uspješni napadi Zvezdaša. Prvo je Faye zabio par trica, pa Čović, pridružio se Ragland i Cedevita je uskoro bila na minus 15. Sve više je bilo nervoze, pričanje sa sudcima i ništa nije Vitaminima polazilo za rukom. Zvezda nije stajala te je na odmor otišla s golemom prednošću.

Drugo poluvrijeme Cedevita je napokon pokazala karakter. Grizli su u obranu , počeli su igrati pametne napade te su se polako vraćali. Nisu napravili nikakvu ogromnu seriju, alo malo-pomalo i stisnuli su do kraja Zvezdu. Počeli su ulaziti i vanjski šutevi. Pogotovo je bilo lijepo vidjeti napokon buđenje Vitora Benita koji je na oba dijela parketa odlično igrao. Uz njega centarski dvojac Lima i Stipanović ponovno su bili nezaustavljivi, potukli su se sa Zvezdinim centrima i nisu izgubili. Uz tako dobru obranu rezultat nije izostao te je uskoro Cedevita bila na minus pet. Nažalost onda smo vidjeli Perperoglou show, a onda i Raglandov koji su fantastičnim tricama zakopali nade Cedevite koja na kraju nije uspjela do kraja preokrenuti utakmicu.

Related Articles