Vrijednosnice Osijek otvaraju protiv sarajevskih Sparsa

Vrijednosnice Osijek danas će debitirati u ABA 2 ligi, a prvi protivnik će im biti prošlogodišnji finalist Spars iz Sarajeva.

Prvi ovosezonski ‘balon’ ABA 2 lige, tijekom kojeg će Osječani odigrati dvije utakmice, održava se u Zlatiboru.

Iza Osijeka su do sada četiri natjecateljske utakmice u kojima su upisali polovičan učinak – sezonu su otvorili s dvije pobjede protiv Sonik Puntamike i Zaboka, a u posljednja dva susreta su upisali poraze protiv Adria Oil Škrljeva i Cedevite Junior.

“Odigrali smo u Zagrebu dobro poluvrijeme, do kraja treće četvrtine bili smo u igri, ali zadnja četvrtina nije bila na razini. Pali smo obrambeno, u napadu smo težili solo-rješenjima i ispali smo iz ritma. Za ABA 2 ligu morat ćemo biti konstantniji, kao što smo bili u dvije uvodne utakmice domaćeg prvenstva”, komentirao je posljednji nastup trener Brokera, Marko Mandić, koji se potom osvrnuo i na prvog osječkog protivnika.

“Igrali su i izgubili finale, potom su u dodatnom razigravanju namučili Split. Imaju ambicije i ove sezone, iako su značajno promijenili kadar, uostalom kao i mi. Naša je možda prednost što smo uhvatili početni natjecateljski ritam, iza nas su četiri službena dvoboja, dok je Sparsu ovo prvi. Pogledali smo neke snimke s prijateljskih dvoboja, znamo otprilike što nas čeka. Imaju u svojim redovima tri Amerikanca, dvojicu srpskih (jedan je Arijan Lakić, koji je do ove sezone bio u žutom osječkom dresu) te po jednog slovenskog i crnogorskog igrača. Sigurno najveći ispit do sada, ali imamo želju pokazati se u dobrom svijetlu.”

Utakmicu između Vrijednosnica Osijek i Sparsa u izravnom prijenosu možete pratiti na Arena Sport televiziji s početkom u 15 sati.

FOTO: KK Vrijednosnice Osijek

Related Articles