Acino zadovoljstvo nakon Španjolske: Odradili smo odličan test

Unatoč tijesnom porazu od Španjolske, od samo šest koševa razlike, hrvatska košarkaška reprezentacija može biti zadovoljna igrom i nastupom u pretposljednjem ogledu u skupini C.

Konačno smo zaigrali kako znamo, podigli ljestvicu u odnosu na utakmicu s Crnom Gorom. Izbornik Aleksandar Petrović uoči utakmice sa Španjolcima izjavio je da je nabrijan i da nemamo što izgubiti, da se trebamo baciti na glavu i dati sve od sebe.

Acino zadovoljstvo nakon utakmice je bilo izrazito vidljivo i sada imamo dovoljno vremena da se pripremimo za 10. rujan.

“Ovo nam je bila fantastična priprema za ono što slijedi. Imali smo dva otovorena šuta da prelomimo utakmicu u našu korist. Sad nam još preostaje utakmica sa Češkom u četvrtak pa slijedi osmina finala u Istanbulu. Govorio sam prije da će nam Cluj biti priprema za ono najvažnije. Danas su zato igrali i igrači koji su dosad imali manju minutažu, ali će nam sada biti korisni u rotaciji.”

Svoje viđenje današnjeg nastupa za HRT dao je i Bojan Bogdanović koji je odigrao slabije u odnosu na početak turnira te mu je drago da su se ostali igrači dobro iskazali.

“Odigrali smo pravu mušku utakmicu i to nam može biti satisfakcija, ali zbog poraza ćemo biti drugi u skupini. Samo moramo nastaviti igrati ovako. Teško je biti pozitivan nakon poraza, ali vidjeli smo mnogo dobrih stvari. Dobro smo se ‘potukli’, a braća Gasol su nam stvarali mnogo teškoća napadačkim skokom. Simon i drugi igrači podnijeli su teret moje lošije igre i dobro je da su se i neki drugi iskazali.”

Hrvatska će u posljednjem kolu, u četvrtak u 13.30 sati, igrati rezultatski nevažnu utakmicu protiv Češke. Osminu finala smo osigurali, ostaje pitanje s kime ćemo igrati.