Alkar bez šanse u Slavonskom Brodu?

Array

Konačno će Đuro Đaković odigrati jednu utakmicu s, koliko-toliko, normalnim zdravstvenim biltenom. Na igranje bez Krunoslava Rimca ekipa se već navikla, a pored njega sutra neće nastupiti još samo mladi Matej Kljajić, igrač koji je zaradio ozljedu arkade u utakmici Balkanske lige protiv Galil Gilboa.

Izgleda da je i on došao na red jer je baš njega trener Krunoslav Krajnović prije utakmice pretprošlog kola u Dardi istaknuo kao jedinog igrača koji je zdrav i potpuno spreman za igru. Prema snimci, čini se da ozljeda nije plod košarkaške borbe i da Izraelci u toj utakmici nisu puno držali do fair playa.

“Utakmica protiv Alkara je vrlo važna za moju momčad. I pored svih problema s ozljedama, umora od putovanja i igranja na dva fronta pobjedom bi potvrdili poziciju koju priželjkujemo, a to je jedno od prva četiri mjesta koje vodi u Ligu za prvaka. Alkar je brza, pokretljiva i šuterski dobra momčad. Kada im se dozvoli, koriste svoje prednosti. Ovaj tjedan smo se konačno mogli posvetiti treninzima, zadovoljan sam s angažmanom kompletne ekipe. U utakmicu ulazimo s oprezom, očekujem da će moji igrači pružiti dobru igru i ako svi pružimo svoj maksimum pobjeda ne bi smjela doći u pitanje”, rekao nam je Krajnović.

O mišljenjima da im nije trebalo igranje na dvije fronte i da bi bez Balkanske lige imali više zdravih igrača, a samim time i više pobjeda dodao je:

“Da smo igrali samo A1 vjerojatno bi imali koju pobjedu više, ali još uvijek smo na mjestu koje smo priželjkivali prije početka prvenstva. Ni sreća nas nije mazila, imali smo dosta bizarnih ozljeda koje nisu uzrok preopterećenosti ekipe. Bez obzira na sve, ima više pozitivnih nego negativnih stvari. Izdvojiti ću dvije dobre strane koje donosi igranje u dvije lige. Balkanska liga puno znači napretku naših mladih igrača, to je već sada vidljivo, a u budućnosti će to iskustvo biti još jasnije izraženo. Drugo, cijela momčad se mora naviknuti na igranje dvije jake utakmice tjedno i na igranje bez standardnih igrača. Svi moraju biti spremni dati svoj doprinos, a to nas sve očekuje u nastavku prvenstva, ako izborimo plasman među najbolje naše ekipe.”

Prema dosadašnjim gostujućim nastupima kluba iz Sinja, Đurinci bi trebali bez problema upisati pobjedu u Slavonskom Brodu. Redom su Sinjani gubili u gostima, u pravilu s razlikom od 15-ak koševa i više ne uspijevajući niti jednu utakmicu dovesti u rezultatsku neizvjesnost.

I prošlu utakmicu su odigrali loše, ali su manje griješili od Baranjaca te su došli do važne pobjede. Ipak, trener Alkara Damir Milačić je zadovoljan s igrom u Sinju i vidi pomake koji bi mogli dovesti do prve gostujuće pobjede.

“Nisam zadovoljan s napadačkim dijelom, ali jesam s igrom u obrani što pokazuje činjenica da smo primili samo 64 koša. Upravo je to igra koju priželjkujem u gostima, ne oslanjati se samo na šut i kad on izostane protivnik nas s lakoćom pobijedi.”

Za pobjedu u Brodu Alkar će morati pružiti puno bolju igru nego što je to na prethodnim gostovanjima ili u prošloj utakmici protiv Vrijednosnica. Koliko je loših napadačkih perioda bilo govori podatak da su Sinjani tek nakon tri minute vidjeli prvi koš svojih miljenika.

Protiv Alkara će nastupiti i Josip Blajić, dite Sinja i miljenik Maligana koji zasigurno želi Alkaru svu sreću, dobru igru i rezultate, ali nakon sljedećeg kola.

Zbog Katarinskog sajma, ova utakmica će se umjesto u dvorani Vijuš odigrati u Sportskoj dvorani Brod u 20:30 sati uz prijenos na SportKlubu.

Related Articles