Alkar lako sa Zabokom

Array

Alkar je odlično odigrao utakmicu pred svojim navijačima protiv Zaboka ostvarivši petu uzastopnu pobjedu u ligi. Sinjani su ovom pobjedom postali jedni od glavnih konkurenata za četvrtu poziciju koja osigurava Ligu za prvaka, a Zabok je ovaj poraz gurnuo prema Ligi za opstanak.

[rezultat id=100]

Od početka su igrači trenera Alkara Damira Milačića dali do znanja da ih zanima sigurna pobjeda bez dodatnih stresova. Nakon prvih deset minuta su Sinjani otišli na dvoznamenkastu prednost, a poluvrijeme su završili s vodstvom od 43:28. Prema odnosu snaga već se u tom trenutku jasno nazirao pobjednik.

U drugom dijelu razigrao se Nikola Gaurina, kojemu je forma u usponu, i razlika se u 28. minuti popela na visokih 21 poen razlike. Do kraja utakmice Sinjani i su ipak dopustili Zagorcima da dođu do zraka i da na kraju smanje rezultat na 83:65.

Gaurina je s 23 poena ponovno imao najbolji napadački učinak na utakmici. Dobru igru su prikazali i Josip Matić (9 sk) te Luka Žitko (8 sk) su upisali po 13 poena.

Kod Zaboka najviše poena je postigao Antonio Črnjević (14) i Andro Anzulović (10), bivši igrač Alkara kojega su ovacijama pozdravili Maligani, a klub mu je uručio prigodni poklon.

Related Articles