Đuri Đakoviću uvjerljiva pobjeda u slavonskom derbiju

Array

Đuro Đaković je upisao očekivanu pobjedu protiv Osječkog sokola i sada mu slijede tri utakmice koje će vjerojatno biti presudne u borbi za Ligu za prvaka. Osječani nisu mogli uspješno parirati kompletnijim u kvalitetnijim Brođanima te će svoju drugu pobjedu u prvenstvu pokušati ostvariti protiv drugog protivnika.

[rezultat id=101]

Sokolovi su imali početnu prednost 7:5, a do kraja četvrtine domaćin dobiva 17:7 za pristojnu prednost domaćina. U tom periodu uspješni su bili bivši član Osječkog Toni Brnas, Hrvoje Puljko i Marino Šarlija. Do poluvremena gosti dominiraju i na krilima dobre igre Aljoše Šarca i Ivana Tomeljaka sustižu Đurince i na odmor odlaze s minimalnim zaostatkom.

Osječki sokol je uspio izdržati još jednu četvrtinu (59:53), a u posljednjih deset minuta igrači Nevena Plantaka pokazuju nadmoć, ubacuju 30 poena u deset minuta i na kraju slave s visokih 30 poena razlike.

U pobjedi 89:68 pet igrača Đure Đakovića je dalo više od 10 koševa. Najuspješniji je bio Puljko s 23 (5 as), Marko Batina je ubacio 18, mladi Petar Živković 17 (6 as), M. Šarlija 16 (10 sk), a Brnas 13 (7 sk). Osječane su predvodili Tomeljak s 21 i Šarac sa 17 poena.

U sljedećem kolu Đuro Đaković ima teško gostovanje u Šibeniku, a Osječani dočekuju ambiciozni Alkar.

Related Articles