Alkar lakoćom do važne pobjede protiv Gorice

Košarkaši sinjskog Alkara su na domaćem parketu bez većih problema svladali momčad Gorice. Sinjani su pobjedu ostvarili ponajviše furioznom prvom četvrtinom, koju su završili rezultatom 25:8.


Alkar – Gorica 85:64

(Vučić 18(4sk), Brown 15(5sk), Kanaet 12(9sk)  – Majcunić 12, Baković 11, Vučić 10)


Prvih deset minuta je domaća momčad odigrala gotovo savršeno. Gosti nisu imali rješenja za raspoložene domaćine, među kojima su najistaknutiji bili Vučić, Kanaet i Brown. U jednom trenutku je semafor pokazivao rezultat 22:3, pomalo nerealan rezultat za najviši razred hrvatske košarke.

U drugoj četvrtini se igrala izjednačena košarka, gosti su se probudili te su čak i dobili drugi period rezultatom 16:15. Marko Baković je najzaslužniji za vrlo dobru igru gostiju u tom periodu, a ta dobra igra je nastavljena i nakon odlaska na odmor.

Treća četvrtina ponovno donosi uzbudljivu i egal igru, domaći ipak uspijevaju odigrati bolje te na ulasku u posljednjih deset minuta imaju ogromnih +19 poena razlike, što im je omogućilo mirniji i sigurniji završetak utakmice. Na kraju su Alkari pobijedili rezultatom 85:64.

Najefikasniji u redovima domaćih je bio Hrvoje Vučić s 18 poena, Joshua Brown je dodao 15, a Domagoj Kanaet 12 poena uz čak devet skokova. Kod gostiju je najbolji bio Ivan Majcunić s 12 poena.

U idućem kolu Alkar gostuje kod Cibone, dok Gorica dočekuje Hermes.