Zaboku druga pobjeda zaredom

Array

U zanimljivoj utakmici Zabok je sasvim zasluženo došao do pobjede od 15 koševa razlike (84:69), protiv dobre momčadi iz Osijeka.

Brokeri su bolje krenuli, a iako su imali malo problema s Abuom u početku prve četvrtine, taj su dio utakmice ponajviše zahvaljujući Lisici i Radovčiću dobili s devet koševa razlike (24:15).

U drugoj četvrtini Zabok je dodatno podignuo gas kako u napadu, tako i u obrani, dok gosti nisu mogli ništa pogoditi, pa se na veliki odmor otišlo sa čak 16 koševa razlike za Zabok (44:28).

Goste je u nastavku s tri trice pokrenuo Gospić, a utakmica je postala „živom“ nakon njegove treće trice za 50:46. Uz Gospića odično je igrao za goste i Pavlović, koji se nadovezao na njegovu seriju.  Zabok je u tim trenucima „iznad vode“ držao Galić, da bi sa zvukom sirene vrlo važnu tricu za +7 (61:54) postigao Radovčić.

Pavlović je još držao goste u igri uvodne tri minute prvog dijela, a onda je važnu tricu za 72:61 postigao vrijedni Anzulović, a isti je igrač u stvaralačkoj napadačkoj pauzi Zaboka ukrao loptu i realizirao važnu kontru za 75:64 u 37. minuti i tu je priči bio kraj. Stečenu prednost Zabok je mirno čuvao i još ju povećao s linije slobodnih bacanja na konačnih +15 (84:69). Ovo je drugo uzastopno slavlje Zaboka, koji je sada pun samopouzdanja i ima dva tjedna da se dobro pripremi za gostovanje kod Šibenika.

U pobjedu Zaboka Radovčić je ugradio 17 koševa i 7 asistenciju, Patrik Jambrović 14 koševa i 4 skoka, odlični Roko Galić 12 koševa i 4 asistencije, Andro Anzulović 11 koševa, Šime Lisica 10, a Anto Črnjević je uz 9 koševa ubilježio 8 skokova i 7 asistencija.

Goste je predvodio rasni strijelac Ozren Pavlović s 19 koševa, 4 skoka i 4 asistencije, Ante Gospić upisao je 13 koševa i 7 skokova, a Abdul Malik-Abu 15 koševa i 6 skokova.

Kompletna statistika OVDJE.

Related Articles