Alkar na početku sezone slavio u Sinju protiv Furnira

U prvom kolu HT Premijer lige na gostovanje u Sinj kod Alkara stigla je ekipa novog imena, KK Furnir, odnosno zagrebačka Dubrava. Domaćini su dokazali da će i u novoj sezoni u njihovoj dvorani gosti teško pronalaziti pobjede.

Momci Damira Milačića ušli su vrlo odlučno u dvoboj, stvorivši do kraja prve četvrtine prednost od dvanaest poena razlike. Posebno je raspoložen bio Ivan Kučan za kojeg obrana Furnira nije imala rješenja. Do poluvremena se prednost održavala na granici dvoznamenkaste.

Ekipa Vladimira Krstića dodala je gas te zaigrala znatno bolje u drugih dvadeset minuta, međutim, Zagrepčani nisu mogli nadoknaditi zaostatak iz prvog dijela. Furnir je poenima Buovca stigao na 88:84 na dvije minute do kraja, ali su Sinjani uspjeli susret privesti kraju i slaviti rezultatom 94:89.

U domaćim redovima najbolji je bio Ivan Kučan s 24 poena (šut iz igre 9/13) te 6 skokova, dok je novopridošli Amerikanac Echols ubacio 17 poena. Povratnik u redove momčadi Furnira, Mislav Brzoja, bio je najbolji kod gostiju s 21 poenom.

Related Articles