Alkar pobjedom protiv Đure osigurao Ligu za prvaka

Array

U fantastičnom ugođaju koji su stvorili Maligani Alkar je slavio protiv Đure Đakovića te je zaključio kvartet klubova koji će igrati Ligu za prvaka.

Sinjskim Maliganima utakmice protiv Cibone, Cedevite, Splita i Zadra biti će najbolja nagrada za doprinos koji su dali u ovom prvenstvu, u svakoj pobjedničkoj utakmici u Sinju su bili prevaga.

[rezultat id=133]

Neigranje Đure Đakovića u Ligi za prvaka je za klub koji ima jedan od najvećih proračuna u A1 definitivno neuspjeh. U Sinj su došli Bez Hrvoja Puljka, koji nam je potvrdio da više nije igrač Đure, a pojačali su se s Teom Petanijem iz A2 ligaša Sonik Puntamike.

Domaćin je samo u jednom trenutku izgubio rezultatsku prednost, a Brođani su tijekom cijele utakmice pokušavali napraviti preokret koji bi spasio sezonu. Najbliže su bili u drugoj četvrtine kada su nakon par pokušaja za preokret uspjeli izjednačiti u 20 minuti, a početkom drugog poluvremena košem Toni Brnasa i povesti s 45:43.

Ipak, do kraja četvrtine Alkar odlazi na plus deset, a u posljednjoj četvrtini nije dopustio da Đuro Đaković uvede utakmicu u rezultatsku neizvjesnost. Na kraju 75:70 za veliko slavlje i zasluženu pobjedu koja ih vodi tamo gdje im je i mjesto, u Ligu za prvaka.

Nikola Gaurina s 19 poena bio je najbolji u pobjedničkom sastavu dok su Đurince predvodili Marino Šarlija s 19 i Marko Batina s 15 poena.

Related Articles