Komušina pregazila Remseck

Array

Nakon prošlotjednog poraza od prvoplasiranog Fellbacha, Komušina se uvjerljivom pobjedom na domaćem terenu vratila na pobjedničke staze.

KKK Haiterbach – BG Remseck 81:45 (21:8; 40:14; 64:36)

Proteklog je tjedna u klupskim prostorijama bilo posebno sadržajno, a poraz u Fellbachu bila je posljednja utakmica Felixa Döbelea na klupi Komušine. Dosadašnji pomoćnik, Mario Marić preuzeo je kormilo ekipe.

Hvala Felixu na dobrom poslu zadnji 13 mjeseci. Unaprijedio je momčad, ali je vrijeme da momčad ide na veću razinu“, izjavio je voditelj košarkaških aktivnosti Jan Rupčić.

Marić je kao trener/igrač slavio najveće uspjehe kluba te sa svoje 34 godine ima već četiri godine trenerskog iskustva. Ovu je sezonu želio ponovno odraditi kao igrač u čemu je bio sve bolji iz utakmice u utakmicu pa mu je teško palo zamijeniti košarkaške tenisice s trenerskim cipelama.

Nije bilo lako, ali Mario je Komušansko dijete pa je uskočio u novu-staru ulogu do kraja sezone. Uvjet je bio da ne može biti trener/igrač nego samo trener na što je i pristao“, prokomentirao je drugi čovjek košarkaških aktivnosti Komušine, Luka Paruević.

Novi trener jako je dobro pripremio momčad za prvi susret pod njegovim vodstvom. Dobar i koncentriran početak u kojem krilni centar Franko Filipović pogađa 12 koševa donosi domaćim igračima prednost od 13 koševa već nakon prve četvrtine.

Odlična obrana za koju sedmoplasirana momčad prvenstva nema rješenja nastavila je i u drugoj četvrtini, a Božidar Bubalo i Franko Koljanin tricama podižu vodstvo Komušine na +26 do poluvremena.

“Momčad je ostvarila točno ono što sam očekivao“, izjavio je novi trener domaćeg sastava Mario Marić.

Nakon velikog predaha gosti dižu tempo, ali zbog prevelikog broja grešaka ne uspijevaju smanjiti rezultatski deficit. David Jackson i Slaven Ponjavić nastavljaju s povećavanjem prednosti tako da domaćin u završni dio utakmice ulazi sa +28.

Marić nije dopustio opuštanje u zadnjoj dionici te početkom četvrtine Komušina predvođena Timom Burnetteom radi 12:0 seriju čime odlaze na još veću prednost i lagano privode utakmicu kraju.

Dobar početak donio nam je veliki rezultatski plus. Samopouzdanje je kroz utakmicu bilo sve veće i veće, razigrali smo se i uvjerljivo pobijedili“, dodao je Marić za kraj.

Burnette je utakmicu završio s 15 koševa, Filipović 14, Koljanin 11, Jackson 10, Ponjavić 9. Sascha Kesselring postigao je 13 koševa, Christopher Ley 4, Bubalo 3 i Domagoj Buljan 2.

Related Articles