Eurobasket: Domaćin Slovenija bez ponajboljeg igrača?

Slovenski portal siol.net prenosi kako postoji mogućnost neigranja ponajboljeg slovenskog košarkaša, Erazema Lorbeka na dolazećem Eurobasketu.

Do velikog košarkaškog spektakla ostalo je manje od 100 dana, a prema informacijama koje kruže po socijalnim mrežama slovenska reprezentacija mogla bi ostati bez krilnog centra Barcelone.

Otac Erazema, Radovan Lorbek za spomenuti portal izjavio je:

„Erazem je imao cijelu sezonu probleme s desnim koljenom kojeg je u prošlosti već operirao. Po završetku sezone odlazi na artroskopiju koljena. Možda će biti potrebno tek čišćenje koljena. Nakon pregleda će biti jasno koliko vremena neće smjeti igrati košarku.“

Ovom prilikom dodajmo kako je Barcelona prije dva dana slavila u polufinalnom susretu protiv Gran Canarije, a Lorbek je odigrao svega 16 minuta upisavši 4 poena.

U košarkaškim krugovima Lorbek slovi kao jedan od najboljih europskih košarkaša i jasno je kako bi odsustvo ovog 29-godišnjaka bio veliki hendikep za reprezentaciju Slovenije.

Za kraj spomenimo kako će se u srijedu znati i reprezentativna sudbina Sanija Bečirovića koji je ove sezone igrao u Iranu i Italiji.