Petak, 18 lipnja, 2021
More

  Ne propustite

  Amerikanci na pogon bivšeg igrača Cedevite do nove pobjede

  Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih država došla je do šeste pobjede nakon 6. kola kvalifikacija za AmeriCup. Plasman na tamošnje kontinentalno natjecanje je osiguran nakon slavlja 96:75 protiv meksičkih susjeda. Predvodnik u novoj pobjedi bio je bivši Vitamin, Ra’Shad James.

  Bila je to još jedna potpuno jednosmjerna utakmica jer su Amerikanci tijekom prvih deset minuta stekli 16 poena razlike. Sve je bilo praktički riješeno do poluvremena kada je semafor pokazivao 33:58 pa je u drugom dijelu, koji je imao revijalni ton, Meksiko samo uspio ublažiti poraz.

  Do slavlja je Amerikance predvodio bivši igrač zagrebačke Cedevite, Ra’Shad James s 21 poenom. Joe Johnson je ubacio 11 poena uz devet skokova i sedam asistencija. Brandon Bass je dodao 12 uz pet skokova. William Davis je postigao 10 poena, a Isiah Thomas je ipak imao skromniji dan s devet poena uz šut 3/8 iz igre.

  Edgar Garibay je bio najefikasniji Meksikanac s 19 poena i devet skokova.. Jose Estrada je dodao 15, a Gabriel Giron 14 poena uz sedam skokova.

  zadnje objave