Amfora i Medveščak su novi prvoligaši!

Medveščak i Amfora novi su članovi prvoligaškog društva!

Nakon pobjede Medveščaka nad Crikvenicom, Amfora je i matematički osigurala drugo mjesto koje vodi u Prvu mušku ligu.

U prvoj utakmici četvrtog dana završnog turnira Vindija je uvjerljivo svladala Đakovo (91-64). Svi igrači iz prve petorke Vindije upisali su dvoznamenkaste poene, predvodio ih je Luka Čevra sa 20, a tome je pridodao i 10 skokova. Matija Pavlic zabio je 18, Manuel Novak 16, Kristijan Šutalo zaustavio se na 15 (9 skokova) koševa, a Tibor Kovačić postigao je 10.

U poraženoj momčadi najbolji strijelac bio je Antun Hrkač sa 22 poena, ali od suigrača ga je pratio samo Filip Škrinjarić sa 14 postignutih poena.

U utakmici koja je odlučivala o statusu prvoligaša Crikvenica nije uspjela iznenaditi momčad Medveščaka koja je sa stopostotnim učinkom privela kraju završni turnir.

Nakon što je Crikvenica vodila u većem dijelu prve četvrtine, Medveščak uzima stvari u svoje ruke te do poluvremena stvara 14 poena razilke, a početkom treće četvrine prednost je rasla i preko 20 poena. Crikvenica se u zadnjem periodu igre primakla na samo 5 poena zaostatka, ali nedostajalo je snage za konačni prekokret.

U redovima Medveškača najbolji strijelac ponovno je bio Demian Balaško sa 29 poena i 11 skokova, a odličnu partiju pružio je i Borna Živković koji je ubacio 26 poena uz 9 skokova i 5 asistencija. Za Crikvenicu je ponovno najviše zabio Siniša Štemberger (33 poena, 12 skokova), a pratio ga je samo Nikola Dragonjić sa 13 postignutih poena

Dodajmo još kako se danas se sastaju Vindija i Crikvenica (11h) te Amfora i Đakovo (13h).

Related Articles