Anđušić i Page napustili euroligaše

Array

Partizan i Union Olimpija oslabljeni dočekuju završnicu regionalne lige i borbu za Final Four.

Virtus Bologna svoje redove je pojačala mladim srpskim šuterom Danilom Anđušićem. Ovu sezonu Anđušić je započeo u Beogradskom Partizanu te je u ABA ligi prosječno postizao 5,8 poena za 11 minuta u igri. U Euroligi je bilježio još skromnije brojke uz malu minutažu postizavši 2,3 poena za 8 minuta na parketu.

Profesionalnu karijeru je započeo 2009. godine u Mega Vizuri gdje boravi na posudbi iz Hemofarma. Nakon posudbe , vraća se u Hemofarm gdje postaje jedan od ključnih igrača. Odmah ga je zapazio Partizan i dovodi ga u svoje redove sljedeće sezone.

U karijeri Anđušić je osvojio U16 i U18 Europsko prvenstvo s reprezentacijom Srbije. Na potonjem je bio najbolji strijelac Srpske reprezentacije i najbolji strijelac u finalnoj utakmici. S Partizanom je osvojio prvenstvo i kup 2012.godine na kojem je bio proglašen za MVP-a.

Union limpiju je također napustio igrač. Riječ je o tridesetogodišnjem Amerikancu Dylan Pageu. Page je pristupio jedanaestoplasiranoj ekipi Turskog prvenstva Royal Hali GBB. Ovaj Amerikanac je bilježio odlične brojke ove sezone u Euroligi postizavši 15 poena 4 skoka i 1,7 asistencija u prosjeku. U ABA ligi je bio na učinku od 8,4 poena i 4,7 skokova za 26 minuta provedenih na parketu.

Osim Olimpije u karijeri Page je nastupao za grčke MENT Vassilakis i Panellinios, španjolsku Grenadu te francuske Pau-Orthez i Chorale Roanne.

Related Articles