Ante Delaš u Cedeviti?

Array

Prema nekim informacijama kojima raspolažemo, novo pojačanje Cedevite navodno je ponajbolji košarkaš Zadra u posljednje dvije sezone Ante Delaš.  Ova informacija ne čudi niti malo kada se zna da je Delaš majstor za postizanje odlučujućih koševa u odlučujućim trenucima utakmica.

Delaš je u prošloj sezoni bio najbolji igrač Zadra uz Romea Travisa, a sada je ostao bez oba igrača što i ne čudi zbog njihovih odličnih partija tokom sezone. Njihove dobre igre privukle su mnoge klubove.

Poznato je da je Zadar u teškim financijskim problemima, da se igračima duguje više plaća, a ključan će biti datum 16. srpnja, za tada je, naime, zakazano ročište za glasovanje u postupku predstečajne nagodbe, gdje će vjerovnici odlučiti o sudbini kluba.

Delaš je prošle sezone u dresu Zadra odigrao 24 utakmice u ABA ligi prosječno zabijajući 6.2 poena uz 2.7 skokova i 1.7 asistencija, a u prvenstvu Hrvatske bio je još uvjerljiviji. Odigrao je 19 utakmica, a prosječno je postizao 13.6 poena uz tri skoka i 1.7 asistencija. Svojim dobrim igrama skrenuo je pažnju izbornika Jasmina Repeše na sebe koji ga je uvrstio na popis 15 reprezentativaca koji će krenuti s pripremama za Eurobasket koji se igra početkom rujna u Sloveniji.

Ukoliko su informacije koje imamo točne, Cedevita je dobila veliko pojačanje.

Related Articles