Ante Nazor: Moramo sazrijevati nakon ovakvih utakmica

Array

Nakon pobjede Zadra nad Levskim iz Sofije rezultatom 86:75, treneri momčadi, kao i po jedan igrač sa svake strane, dali su svoje izjave vezane za utakmicu.

Pavel Ivanov, kapetan Levskog sažeo je utakmicu iz svoje perspektive na sljedeći način:

Mi smo u početku bili mekani, dok je Zadar bio jako agresivan i uspio je tada postići veliku prednost. Kasnije smo ih pokušali stići, no nije bilo dovoljno vremena da bi preokrenuli tijek utakmice u svoju korist.

Centar Zadra Filip Kraljević slično je vidio tijek susreta:

Mislim da smo odlično ušli u utakmicu, prvenstveno u napadu. Oni su se do poluvremena malo konsolidirali, a u drugom dijelu smo im dozvolili nekoliko laganih poena što im je dalo krila. Stigli su rezultat, no mi smo izvukli pobjedu, čime smo pokazali karakter i na kraju zasluženo slavili.

Trener Levskog Toni Dechev prvo je čestito kolegi Anti Nazoru na pobjedi, a zatim kazao:

Mi smo pokušali odigrati utakmicu na drugačiji način nego li prijašnje dvije. Pokušali smo biti bolji i agresivniji u obrani. Nažalost, Zadar je odigrao prema našim očekivanjima, ali mi nismo odigrali kako smo željeli. Zadarska agresivnost je bila ključ pobjede, tom agresivnošću, kako u obrani, tako i u napadu, došli su do pobjede. Primili smo previše poena s niskog posta i to je sve zajedno odlučilo utakmicu.

Splitski strateg na klupi Zadra, Ante Nazor, imao je nešto duže izlaganje:

Čestitao bih svojim momcima na pobjedi. Ovo je bila jako važna utakmica, trebalo ju je dobiti. Odlično smo ušli u susret, agresivnom obranom, pass igrom i kretanjem, te je onda došlo do jedne vrste opuštanja, kod najopasnije razlike u košarci. To bih pripisao mladosti svojih igrača. Oni moraju izvući pouku iz ovog susreta, da se jednakom koncentracijom i jednakom borbenošću mora ući u sve periode igre, da se ovo više ne ponavlja, jer ovo je bila najteža situacija danas – par puta dobivati istu utakmicu. U sportu te tako nešto jako brzo “lupi po glavi”.

Mi moramo sazrijevati nakon ovakvih utakmica. Ja osobno nisam niti jednog trenutka pomislio da mi ovo možemo izgubiti, imao sam sigurnost. Volio bih da su neki igrači imali tu sigurnost poput mene. Čast onima koji jesu. Ovo je pouka u smislu da neće ove godine biti laganih utakmica. Oni trebaju sazrijevati i učiti na greškama, a bolje je učiti na greškama iz pobjeda, nego li iz poraza te ovom prilikom posebno zahvaljujem navijačima što su nam dali podršku baš u onom trenutku kad je bilo najpotrebnije, to može samo zadarska publika.

Od novinara je načeto pitanje problema na poziciji razigravača kad James Florence nije u igri.

Apsolutno me brine ta situacija, ali ja radim intenzivno svaki dan na edukaciji mladih playmakera. Vidjeli ste koliko je zadnje dvije utakmice imalo Lovre Bašić problema sa zadovoljavanjem potreba te pozicije, a vidjeli ste i kako je danas imao Segarić problema. Ja njih moram obučiti, ovo je zanat. Sigurno da me brine, ali treba više brinuti njih, jer su dobili šansu i trebaju je iskoristiti ove godine. Ne mogu ja imati više povjerenja u njih nego li oni sami u sebe. Nadam se da ćemo kvalitetnim radom, kako sezona bude išla kraju, to unaprijediti.

Related Articles