Ante Nazor novi trener Zadra!

Array

Dočekali smo i tu vijest. Novi trener košarkaškog kluba Zadar 33-godišni je splitski strateg Ante Nazor. Nazor je aktualni izbornik hrvatske U-17 muške košarkaške reprezentacije, te se trenutno nalazi na Svjetskom prventsvu u Kaunasu, gdje njegova momčad pruža dobre igre što ju je dovelo do omjera od četiri pobjede u isto toliko odigranih utakmica.

Ugovor je potpisan u popodnevnim satima, a sam Nazor kaže kako je već neko vrijeme bio u kontaktu s Brankom Skročom, sportskim direktorom Zadra, te kako će mu angažman u KK Zadru biti čast, ali i odgovornost.

Kako smo već prije pisali, neslužbene najave o angažmanu Aleša Pipana od strane poljskog Asseco Prokom-a, očito su nagovijestile današnju finalnu odluku Upravnog Odbora i potpisivanje ugovora s Nazorom. U obzir svakako prilikom razmatranja odluke koja je donešena, treba uzeti i činjenicu da se KK Zadar i dalje nalazi u nezavidnoj financijskoj situaciji te da mu suvišna opterećenja u tom smislu, nisu potrebna, a što može odavati pretpostavku da je Nazor kao trenersko rješenje isplativiji od slovenskog stručnjaka.

Ante Nazor rođen je u Splitu, 30. studenog 1978. Trenirao je košarku do 19. godine kada upisuje Kineziološki fakultet. Njegovo trenersko iskustvo uključuje obavljanje poslova trenera u školi košarke KK Splita, pomoćnog trenera seniora KK Splita, trenera juniora i kadeta KK Splita, glavnog trenera KK Posušja, KK Čapljine, te A-2 ligaša KK Omiša. Što se reprezentatitivnih selekcija tiče, bio je pomoćnik izbornika juniorske reprezentacije, pomoćnik izbornika reprezentacije do 19 godina, kao i izbornik kadetske te juniorske reprezentacije.

Dojmovi zadarske publike su podijeljeni. Dok neki smatraju kako treba osigurati kontinuitet trenerskog vodstva, te kako treba određeno vrijeme da bi se ostvario pomak u igri i nešto konkretno napravilo rezultatski,  čime su bili na strani Aleša Pipana prilikom dvojbi kod izbora novog trenera, drugi podupiru najnoviju odluku vodstva kluba, te se nadaju najboljem. No isto tako, može se reći da je za većinu ljubitelja kluba Nazor određena nepoznanica, te niti ne znaju što mogu očekivati.

Sada ostaje za vidjeti kako će Nazor zajedno sa sportskim direktorom krenuti u slaganje momčadi za novu sezonu, kolika će mu financijska ograničenja biti (što će sigurno utjecati na kostur momčad), te kako će se na kraju u samom vođenju i implementaciji svog trenerskog znanja snaći.

Related Articles