Ekskluzivan intervju sa Jasminom Repešom

Array

Hrvatska košarkaška reprezentacija završila je sa prvim djelom priprema ovdje u toplicama Sveti Martin, gdje su počeli graditi sustav igre za nadolazeće kvalifikacije u kojima je cilj osvojiti jednu od prve dvije pozicije koje garantiraju plasman na sljedeće Europsko prvenstvo koje se igra u Sloveniji 2013. godine.

Bili smo prisutni na posljednjem treningu kojeg su odradili u subotu poslijepodne, a u nedjelju su već otputovali na drugi dio priprema koje će odraditi u Osijeku. Nakon treninga, Hrvatski izbornik i novi trener Španjolskog euroligaša, Unicaje iz Malage, Jasmin Repeša, odvojio je par minuta za portal eMedjimurje.hr i dao je svoje viđenje o prvom dijelu priprema, protivnicima koji nas čekaju u kvalifikacijama, te o nedavno završenom prvenstvu Hrvatske i njegovom novom klubu, Unicaji.

Završio je prvi tjedan priprema, kako ste zadovoljni odrađenim?

Zadovoljan sam sa ovim što smo napravili, dvije teme su bile za obraditi. Podići kondicijsku formu, odnosno dovesti u bolje stanje nego kad smo se okupili i početi sa izgradnjom sustava igre. Napravili smo i jedno i drugo, nitko se nije ozlijedio, umorni jesu, radili su dobro. Iskoristio bi priliku da se zahvalim domaćinima na zaista sjajnim uvjetima koje su nam omogućili, bilo je sve super i nadam se da ćemo se već prvom sljedećom prilikom vratiti se ovdje.

Slijedi nastavak priprema u Osijeku

Slijedi Osijek i sedam dana da završimo sustav igre, sedam dana da još podignemo tu sportsku formu generalno, fizičku i taktičku i da dočekamo ozbiljnije utakmice u dobrom stanju. Ono što ćemo imati u Osijeku, prve dvije utakmice protiv Švicarske. Namjerno smo odabrali takvog protivnika, ne treba nikoga podcjeniti, ali ne top protivnika kako bismo ove stvari koje smo radili, vidjeli kako to funkcionira. Poslije toga je jači turnir u Ljubljani, pa dvije utakmice sa Italijom i na kraju, iza toga samo glazura sportske forme i početak kvalifikacija.

Protivnici u kvalifikacijama?

Ukrajina je sjajan tim, zaista sjajan tim. Mađari su jako dobar tim. Mislim da sa Austrijancima nebi trebali imati velikih problema iako je košarka globalni sport i ne treba nikoga podcjeniti i Cipar koji je nešto iznad Austrije. Mislim da je Ukrajina možda favorit s obzirom da mi nismo kompletni u našoj grupi, međutim, kako prolaze dvojica iz skupine i treći najbolji ja sam siguran da ćemo mi napraviti jednu takvu igru, prepoznatljiv sustav igre da jednostavno moramo da prođemo i da na europskom prvenstvu u Sloveniji budemo pravi.

Na ovom posljednjem treningu nije bilo Roka Ukića, što je sa njim?

Ukića nije bilo danas jer sam ga pustio na vjenčanje od Oršulića, njegovog suigrača iz dana kada je igrao za Split, on je vjenčani kum i dobio je slobodnu subotu. Nakon toga vraća se autom u Osijek na nastavak priprema.

Malo o završenom prvenstvu Hrvatske u kojem ste sa Cibonom osvojili naslov

To je bila jedna lijepa priča kako se sve razvilo. Moram priznati da me je Hrvatsko prvenstvo iznenadilo ugodno jer imali smo pune “Gripe“, imali smo u Slavonskom Brodu 2000 ljudi, imali smo u Šibeniku 2000 ljudi, imali smo finale gdje se tražila karta više, Zadar je uvijek Zadar i tamo je košarka priča broj jedan. Drago mi je da se to završilo kako je završilo, da smo postali prvaci, mislim, sasvim zasluženo, dobro smo igrali. Ako je to pomoglo da Cibona ozdravi do kraja, odnosno da se vrati tamo gdje pripada, onda ću još više biti sretan.

Koga ćete od Hrvatskih igrača imati u Vašem novom klubu, Unicaji?

Za sada su pod ugovorom Žorić i Simon kojeg sam uzeo evo prije sedam dana, međutim nadam se da ćemo ga malo istesati kroz ove pripreme i ovu godinu. Mislim da je kvalitetan igrač koji ima visoko razumijevanje igre, ali je malo zapušten. Simon ima jednu veliku priliku, na njemu je da je iskoristi ili ne. Hrvoje Perić koji je bio prošle sezone pod ugovorom u Malagi ne ostaje, njemu je istekao ugovor i on ne ostaje.

Hrvatskoj reprezentaciji želimo dobre igre u kvalifikacijama, te plasman na EP i nadamo se da je i njima godila Međimurska klima kao i našim reprezentacijama U-17 (osvojili treće mjesto na svjetskom prvenstvu), U-20 (plasirali se na prvenstvu Europe divizije B natrag u najjaču diviziju A) i Hrvatskoj B reprezentaciji koja je dobro igrala na turniru u Kini.

Related Articles