Repovi nakon pobjede Hermesa protiv Alkara

U 13. kolu ABA lige Hermes je ugostio Sinjskog Alkara. Ovo je bila utakmica na jedan koš u kojoj je na kraju Hermes uz puno sreće i nekoliko dvojbenih situacija svladao desetkovani Alkar. Utakmica je završila rezultatom 92:86.

Hermes – Alkar 92:86

Kao i cijeli susret, igralo se koš za koš u prvom poluvremenu. Na početku je Hermes ostvario minimalno vodstvo koje je uspio održati velikom zaslugom Krapića koji je bio nezaustavljiv. S druge strane predvođeni Vučićem Sinjani su pružali odličan otpor te su do početka odmora držali utakmicu neizvjesnom.

Pred kraj drugog poluvremena Alkar se držao na par poena zaostatka iza Hermesa. U napadu za vodstvo pri rezultatu 88:86 Svalina je promašio tricu te se onda dogodila jedna u najmanju ruku sumnjiva situacija u kojoj je igraču gostiju dosuđen nesportski prekršaj. Bila je to odluka koja se nije nipošto svidjela Sinjanima. U tome trenutku dokrajčen je Alkar slobodnim bacanjima te su Zagrepčani mogli proslaviti spretno osvojene bodove.

Ante Krapić je odigrao strašnu utakmicu u kojoj je postigao 28 poena i uhvatio 15 skokova. Dobar je bio i Foster s 26 poena. U redovima Alkara dobru utakmicu je odigrao Hrvoje Vučić koji je postigao 25 poena. Uz njega solidnu utakmicu je odigrao Bruno Markulin koji se zaustavio na 16 poena.

Related Articles