Ante Toni Žižić: Cedevita je bolja momčad od nas, ima više boljih individualaca

Array

Osamnaest je godina, ali i 210 centimetara u Tonija Žižića, jednog od najperspektivnijih centara hrvatske košarke. Izdanak je to Splitove škole, jedan od nebrušenih dijamanata iz ruku dvojice Mladena – Šestana i Erjavca, Hrvoja Radanovića

Žižić je u godinu dana otkako je redove Ribola Kaštela zamijenio Ciboninima napravio veliki korak naprijed u karijeri, ako sve prođe prema planu trebao bi biti jedan od predvodnika za obje juniorske reprezentacije koje se ovog ljeta natječu najprije na svjetskoj smotri (U19), onda i na Europskoj (U-18) u Grčkoj. Na razgovor za Crošarku je pristao nakon što je s Cibonom u Rijeci svladao domaći Kvarner u susretu pretposljednjeg kola Lige za prvaka zabivši pritom rekord sezone od 26 poena za 29.30 minuta u igri.

Rezultat utakmice ne dočarava pravo stanje stvari na parketu. Odigrali smo generalno dosta loše kao što smo to učinili i u posljednjih nekoliko utakmica. Na kraju smo uspjeli pobijediti na neku našu fizičku snagu gdje smo pri tome iskoristili ono u čemu smo jači – rekao je Žižić.

Pritom je mislio na igru pod koševima gdje se domaća centarska linija nije mogla nositi s njime uz pomoć agilnog Jagodića-Kuridže (21 poen – 13 skokova). Njih su dvojica teško premostiv par u oba pravca na terenu, bit će takvima i u doigravanju za naslov prvaka. Ono će za Cibonu uslijediti nakon domaćeg ogleda protiv sinjskog Alkara u posljednjem kolu Lige za prvaka. Polufinalna serija protiv Zadra neće biti lagana posebice ako se zna da su izabranici Ante Nazora Cibosima nanijeli dosta problema ove sezone. Žižić je ipak bio upitan o trenutnom odnosu snaga između dva zagrebačka kluba u eventualnom finalu PH.

Cedevita je daleko bolja momčad od nas, ima više boljih individualaca. K tome, ako i dođe do našeg susreta igrat će se na tri dobivene utakmice, a u takvoj poziciji nama će biti još teže. U svakoj utakmici pokušavamo dati naš maksimum, tako će biti i u tijeku cijelog doigravanja, priča Žižić.

Nakon što se okonča klupska sezona, u društvu juniorskih reprezentacija zaputit će se juniori na Svjetsko prvenstvo (U19) na Kretu. Ono počinje 27. lipnja, od dana pisanja ove priče za točno 40 dana. Cilj je najprije otići pokoji korak više od osmog mjesta ostvarenog prije dvije godine u Pragu kada je generacija Darija Šarića u četvrtfinalu ispala od Srbije. Na europskoj razini brani se lanjska bronca iz Turske, nju će braniti i Žižić.

Imamo dobre dvije generacije, želimo na grčkim smotrama pružiti što bolje igre i ostvariti novi uspjeh za našu košarku – bio je kratak Cibonin centar koji zbog role u klubu nije prisustvovao turniru juniorskih reprezentacija u Kini.

Related Articles