Zadrani neokrznuti kroz Bedekovčinu

Array

Lagano su košarkaši Zadra stigli do pobjede kod Zaboka u sklopu 13. kola A1 Lige za prvaka. Na gostovanju u Bedekovčini slavili su sa 56:80 i tako ubilježili devetu pobjedu, dok je Zaboku ovo bio jedanaesti poraz.

Zabočani su jedino vodstvo na susretu imali na samom otvaranju (3:0 i 3:2), a puhali su Zadranima za vrat cijelom prvom četvrtinom, koju je tricom za 16:17 zaključio Antonio Črnjević. Lagano vodstvo gostiju gledali smo i kroz veći dio druge dionice, koju košarkaši Zadra u posljednje dvije minute zaključuju serijom 10:1, za prvo dvoznamenkasto vodstvo i ujedno i rezultat poluvremena 40:29.

Drugo poluvrijeme tricom otvara Lovre Bašić, a kod domaćina prvih deset poena u nastavku ubacuje Filip Bundović, što ih je donekle održavalo na životu. Do kraja treće četvrtine gosti su zaigrali znatno bolje i tricom Marka Ramljaka zaključili ovaj period igre rezultatom 41:58. Posljednja četvrtina bila je čisto odrađivanje posla za igrače Ante Nazora, dok su Zabočani u jednom trenutku malo priprijetili (54:66), ali novi nalet Zadra nisu izdržali.

Sa 16 poena pobjednike su predvodili Filip Kraljević i Ramljak, a odličnu all-round partiju pružio je Josip Sobin, koji je ubilježio 13 poena, deset skokova, pet asistencija i četiri ukradene lopte. Kod domaćina se sa 18 poena istaknuo Bundović, a jedan manje dodao je Marin Zrnić.

U posljednjem kolu momčad Zaboka gostuje u Šibeniku, dok je Zadar domaćin košarkašima Kvarnera 2010.

Related Articles