Aron Baynes u San Antonio Spursima

Array

Iako je vodstvo Union Olimpije inzistiralo na ostanku njihovog najboljeg centra Arona Baynesa ipak je došlo do preokreta i velikog iznenađenja. Aron Baynes karijeru će nastaviti u NBA ligi igrajući za San Antonio Spurse koji su ga potpisali na višegodišnji ugovor.

Odlazak Baynesa spominjao se već neko vrijeme, ali Olimpija je do sada uspijevala odbiti sve ponude europskih klubova. Ipak, ponuda San Antonio Spursa nije se mogla odbiti. Vodstvo Olimpije nije imalo želju praviti probleme Baynesu oko odlaska u NBA ligu, ali i s druge strane novčani iznos koji će dobiti kao odštetu nije niti malo zanemariv. Radi se o 400.000 dolara koje će Olimpija iskoristiti za dovođenje novog igrača pod košem.

San Antonio Spursi i njihov trener Gregg Popovich poznati su po dovođenju igrača direktno iz Europe. Primjer iz bliske prošlosti je i Danny Green, također doveden iz Olimpije, čiji dres je nosio u vrijeme NBA lockouta prošle sezone.

Baynes će se u Spursima pridružiti već spomenutom Greenu ali i Tiagu Splitteru, koji je isto doveden nakon odličnih predstava u Euroligi.

Related Articles