Zagreb bez Jamesa dočekuje Cibonu

Array

Košarkaši Zagreba večeras će u Trnskom ugostiti Cibonu u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića koja će se odigrati u 18 sati. Trener Danijel Jusup neće moći računati na Marka Cara koji je jučer potpisao ugovor, a također je ostao i bez prvog razigravača, Michaela Perryja Jamesa.

Amerikanac James odlučio je potražiti novi klub nakon dolaska Cara i Josipa Naletilića, a koliko saznajemo razlaz se dogodio dogovorno nakon što je vodeći strijelac Mrava pao u igri u posljednjih nekoliko utakmica. Jusup također neće moći računati na Miralema Halilovića koji je ozlijeđen.

S druge strane Danijel Lutz ima sve igrače spremne i zna da su favoriti, ali je pažljiv jer zna kako ga je prošle godine Zadar iznenadio kada je Goran Vrbanc utrpao 44 poena i gotovo sam riješio utakmicu te oduzeo Ciboni Final Four. Lutz je prošle godine također vodio Cibonu tijekom Kupa, ali sada ne želi ponoviti istu grešku i očekuje prolazak.

“Zagreb nam je najozbiljniji protivnik kojeg smo željeli izbjeći u ovom trenutku. Shvatiti ćemo ga ozbiljno i ne želimo si raditi nikakve probleme. Moguće je da napravimo neke greške u igri, a ako ih bude riješiti ćemo ih maksimalnim pristupom i enormnom energijom. Ne želimo nikakve probleme koje bi si mogli praviti u ovoj utakmici”, izjavio je Lutz.

“Zagreb je momčad sa sjajnim trenerom i svaka čast kolegi Jusupu, dosta smo ga gledali i vidjeli smo dobro istreniranu momčad. Ovo je Zagrebu utakmica sezone, ne samo jer igraju protiv nas, nego zato što igraju protiv ekipe koja igra ABA ligu. Zagreb je ekipa koja nas može mučiti s nižom postavom, ne očekujem ništa lagano od njih. Moramo graditi pobjedu kroz obranu i kroz veliku odgovornost i onda smo mi veliki favoriti”, završio je Cibonin strateg.

Related Articles