Bruno Šundov A1 ligu mijenja Filipinskim kupom

Array

Prema pisanju filipinskih portala Bruno Šundov će biti angažiran za klub Rain or Shine Elasto Painters, te će igrati za Painterse u njihovom Commissioner’s Cupu koji počinje 8. veljače, a u kojemu je do prošle sezone bila određena maksimalna visinska granica za igrače.

Od ove sezone Filipinski košarkaški savez dozvoljava igranje igrača koji su viši od 193 centimetra, a dopustili su klubovima da angažiraju i dodatnog stranog igrača. Prema pisanju Inquirer Sportsa Šundov će s 221 centimetara biti uvjerljivo najviši igrač u povijesti lige. Za ilustraciju navedimo da u rosteru budućeg kluba niti jedan igrač nema dva metra.

Također, filipinski izvori navode da se Šundov složio s ponuđenim ugovorom i da će u Filipine sletjeti u nedjelju. Ako se ovaj transfer ostvari, Rain of Shine će nakon Osječkog sokola gdje je postizao prosječno 17,7 poena po utakmici biti 23 klub u bogatoj karijeri ovog 32 godine starog Splićana.

Odlaskom Šundova Osječki sokol je definitivno u velikoj gabuli i ostanak u ligi ovisi o sposobnosti Uprave da dovede nova pojačanja, ali i da zadrži postojeće. U jesenskom dijelu prvenstva minutažu je dobilo 18 različitih igrača, a trenutno su Zoranu Helbichu od iskusnijih igrača na raspolaganju samo Veljko Budimir i Ivan Tomeljak. Ostatak rostera čine juniori ili igrači koji su Osjećane uveli u A1 ligu.

Spomenimo da Helbich ne krije tešku financijsku situaciju i nedostatak sponzora. Igrači nisu dobili dvije plaće i ako koji igrač nađe dobru opciju za odlazak, klub mu neće praviti probleme.

Related Articles