B1 Centar: Fortuni bodovi iz Sesveta

Array

Krenula je nova sezona B lige centar i već u prvom kolu nije odigran susret u Sisku između Mediteranica i Ivanića jer domaćini nisu podmirili dugovanja prema HKS – KSSMŽ, pa su gosti stigli do prvih bodova za zelenim stolom.

Rezultatski najzanimljiviji susret igrali su novi B ligaš Sesvete i Fortuna iz Zaprešića, a pobjedu su odnijeli gosti odličnom igrom u zadnjoj četvrtini predvođeni Ivanom Jurićem (26) i Denisom Toromanom (18). Domaćini koji su se pojačali bivšim igračem Dubrave i Zagreba Filipom Bašljanom vodili su veći dio susreta, a nije im pomoglo 29 koševa Daria Papka i 21 juniora Zagreba Ante Mikulića.

U dvoboju dva kluba koji su iz C lige dospjeli u B ligu uspješniji je bio Univers koji je s Nikolom Piacunom na klupi nadigrao Dugo Selo. Odličan je bio Benjamin Maglajlija (21) uz značajan doprinos Deana Filkovića (15).

Visoke i povratničke ambicije u A 2 ligu ima Podsused s Ivanom Mehešom na klupi koji je na startu lige uvjerljivo nadigrao Agrodalm uz 29 koševa Hrvoja Planinića i 18 Damira Harapina. Kod Agrodalma Mazić je ubacio 22, a Zdravko Vučković 16 koševa.

Jedan od favorita za naslov je sesvetski Auctor sa Srećkom Medvedecom na klupi koji je lako nadigrao Jasku uz 24 koša Zrinka Gudelja i 13 bivšeg igrača Dubrave Željka Jovića.

U lokalnom derbiju Petrinja je na krilima Slavka Lipovca (29) i Matije Dvornekovića (19) slavila protiv Siska za kojeg je najviše ubacio Marko Dmitrović (23).

Rezultati 1. kola:

Univers – Dugo selo 78:56
Sesvete – Fortuna 64:67
Podsused – Agrodalm 95:73
Mediteranico – Ivanić 0:20
Auctor – Jaska 65:56
Petrinja – Sisak 75:67

U drugom kolu parovi su Dugo Selo – Sisak, Jaska – Petrinja, Ivanić – Auctor, Agrodalm – Mediteranico, Fortuna – Podsused i Univers – Sesvete.

Related Articles