Bankari ipak prejaki za Brokere

Array

Kao što su i najavili, Jolly Jadranska banka je u Baranju došla po pobjedu kako bi što prije osigurala Ligu za prvaka. U tome su i uspjeli, vodili su skoro cijelu utakmicu i zasluženo su slavili protiv upornih i žilavih domaćina koji su posljednju četvrtinu dobili s 21:12.

[rezultat id=102]

Ronald Ross odlično otvara utakmicu, zabija prvih šest poena za Jolly te sam drži Jolly u igri. Pred sam kraj četvrtine Josip Naletilić i Ross tricama odvode Jolly na konačnih, za prvih 10 minuta, 14:20.

U nastavku Jolly bolje otvara i koševima Denisa Vrsaljka i Mate Mrve dižu na +10 i prisiljavaju trenera Senada Muminovića da zatraži minutu odmora. Odlični Mrva u 15. minuti odvodi Jolly 33:16, a koševima Josipa Glavinića u 18. Vrijednosnice smanjuje na 25:33. Na poluvrijeme se odlazi s obećavajućih 27:39 za Jolly. U prvom dijelu utakmice najbolji u Šibenskim redovima je Mrva s 15 poena, dok Dardu u igri drži Glavinić s 11 poena.

Jolly bolje otvara i treću četvrtinu te koševima Rossa ponovno odlaze na 17 razlike. Darda se nikako ne uspijeva opasnije približiti i u 30.minuti na semaforu svijetli 44:59 u korist Šibenskog sastava. U posljednjoj četvrtini se igra koš na koš i Bankari sigurno čuvaju razliku. U 36. minuti Luka Petković i Mrva dobivaju tehničku pogrešku, a Darda se do kraja približila na minus tri i utakmicu čini neizvjesnom. Ipak, vremena je bilo premalo i Vrsaljko postavlja konačnih 65:71 za Jolly.

Šibenčanima je ovo šesta pobjeda u nizu i gotovo su sigurni putnici za Ligu za prvaka dok je pred Vrijednosnicama ipak izglednija Liga za ostanak. Baranjce  su predvodili mladi Luka Pandurić (16p, 6s) i Mirza Hrnić (14p, 9s), a goste Ross (20p, 6s) i Mrva (19p, 10s).

Related Articles