Petrović: Treba uknjižiti ta dva boda

Array

Danas u 19 sati Cedevita će ugostiti ljubljansku Olimpiju protiv koje se nada izbjeći četvrti poraz u nizu. Na press konferenciji, objavljeno je da Predrag Šuput još od ozljede noge koju je zadobio protiv Splita nije trenirao, no Aleksandar Petrović je izjavio kako se nada da će biti na parketu, iako ne zna kakav će utjecaj na njega imati to što je relativno dugo van trenažnog procesa.

Derwin Kitchen je također upitan, proći će magnetsku rezonancu kako bi se utvrdilo stanje njegova palca. Postojala je bojazan u to da je slomljena kost, no ona je otklonjena i nakon pretrage će se znati hoće li mu moći zaliječiti ligamente kako bi bio spreman za subotnju utakmicu sa slovenskom momčadi.

Što se tiče situacije sa sankcijama zbog loših rezultata, oglasili su se i sportski direkto Matej Mamić kao i trener Petrović koji je kaznu gotovo dobrovoljno prihvatio za razliku Lukše Andrića.

Mamić je eksplicite rekao ono što je Božidar Maljković uporno odbijao na svojim pressicama kad je kategorično opovrgavao da je u ovakvoj ligi koja nikad nije bila izjednačenija Cedevita favorit.

“Kad smo slagali momčad svatko od igrača je znao u što dolazi i što se traži u Cedeviti ove sezone. Ne samo oni, nego svi mi i sigurno da nismo ni blizu onoga što smo željeli. No, dobra i pozitivna stvar je što uvijek imamo vremena i možemo sve popraviti. Zato i jesmo ušli u ovu situaciju da ipak popravimo stvari, da krenemo izgledati bolje i da počnemo pobjeđivati.”

Što se tiče Andrića, Mamić smatra kako će se sin razmetni vratiti, iako vjerojatno neće biti suza:

“Smatram da Lukši možda treba jedno vrijeme da shvati poziciju i da će ipak razmisliti i uspjeti reagirati onako kako mislim da je prihvatljivo te da će se vratiti u momčad.”

U protivnom će biti izvan momčadi do kraja sezone, a ako predloži sporazumni raskid naravno da ćemo sjesti i dogovarati se.

Aco zna da je imperativ subotnje utakmice pobjeda:

“Bez obzira kako igrali i bez obzira tko bio u rosteru, jednostavno treba uknjižiti ta dva boda i na taj način zadržati opcije za ono što je primarno, a to je osigurati poziciju na Final Fouru.”

Prokomentirao je i najopasniji dio rostera Olimpije:

“Igramo protiv ekipe koja većinu svojih poena nosi na vanjskim pozicijama. Radi se o ekstremno talentiranim, perspektivnim i mladim igračima koje treba pokriti i na 10 metara. Govorimo o Blažiču, Salinu, Prepeliču i Rannikku. Naravno, Ranikko nije u kategoriji mladaca, ali vidjelo se protiv Zadra što je taj čovjek u stanju kreirati kad stupi na teren. Energetski pokriti vanjsku liniju Olimpije dovodi do toga da možemo ući u razmišljanje o pobjedi.”

Related Articles